Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξοπλιστικά Ελλάδα 2020: Μια ανάσα από συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Εξοπλιστικά Ελλάδα 2020: Μια ανάσα από συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Εξοπλιστικά Ελλάδα 2020: H συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία για τα μαχητικά Ραφάλ και να θωρακίσει την άμυνα της χώρας

Εξοπλιστικά Ελλάδα 2020: Στα σκαριά είναι μεγάλη συμφωνία 5 δισ. μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ στα εξοπλιστικά. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Open, η συμφωνία αφορά την κατασκευή σε ελληνικά ναυπηγεία δύο υπερσύγχρονων φρεγατών υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών, την ενοικίαση – μέχρι να παραδοθούν οι δύο καινούριες φρεγάτες- δύο φρεγατών από τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και ανά πάσα στιγμή μπορούν να αναλάβουν δράση και των εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμφωνία έχει σχεδόν κλείσει και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει επικυρωθεί από το κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας. Έτσι λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πίεζε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εδώ και καιρό και η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία για τα μαχητικά Ραφάλ.

Δείτε ακόμη

«Παπανικολής», ένας από τους εφιάλτες των Τούρκων
Τον Δεκέμβριο στον στρατό τα πρώτα 80 θωρακισμένα Μ1117
“Ντύνονται” στα γαλανόλευκα τα Rafale – Ο πανίσχυρος οπλισμός και το κορυφαίο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις