Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγία Βαρβάρα φονικό: Νέα στοιχεία για το πρωτοφανές στα χρονικά έγκλημα
ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Βαρβάρα φονικό: Νέα στοιχεία για το πρωτοφανές στα χρονικά έγκλημα

Αγία Βαρβάρα φονικό: Οι αστυνομικοί των Σερρών εντόπισαν ην 15χρονη κόρη και τον 17χρονο Ρουμάνο φίλο της να κοιμούνται σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο

Αγία Βαρβάρα φονικό: Από την πρώτη στιγμή που έφθασαν στην υπερυψωμένη μονοκατοικία της 50χρονης γυναίκας, στην Αγία Βαρβάρα την περασμένη Κυριακή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας «γνώριζαν» τον δολοφόνο της.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, στη σκηνή του φρικτού εγκλήματος, με κατηγορούμενη ως ηθικό αυτουργό της ίδια την 15χρονη κόρη της, βρήκαν ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα, την «ταυτότητα» του δράστη. Δηλαδή, το κινητό τηλέφωνο του 17χρονου Ρουμάνου φίλου της, ο οποίος στην εσπευσμένη προσπάθεια να φύγουν από το σπίτι, ξέχασε το κινητό του κοντά στο πτώμα της άτυχης γυναίκας! Από την πρώτη έρευνα που έκαναν οι ίδιοι αστυνομικοί της Ασφάλειας, διαπίστωσαν την κλήση που είχε γίνει στον 16χρονο φίλο του κατηγορούμενου ως δράστη αλλοδαπού ανηλίκου και γνώριζαν τα στοιχεία και του τρίτου προσώπου που είχε εμπλακεί στο φρικτό έγκλημα που συγκλονίζει τη χώρα.

Από τις προσπάθειες να «τραβήξουν» χρήματα από την κάρτα της άτυχης μητέρας, που ως τότε πάλευε μόνη να στηρίξει την 15χρονη κόρη της μετά τον θάνατο προ έτους του συζύγου της  διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ότι εκτός από την Αθήνα, αυτοί που είχαν στην κατοχή τους την κάρτα αναλήψεων το επιχείρησαν και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Έτσι, ενημέρωσαν τους αστυνομικούς της περιοχής να ερευνήσουν για τους ανήλικους, αφού και η 15χρονη κόρη της δολοφονημένης γυναίκας με αμέτρητες μαχαιριές, είχε εξαφανισθεί σε χρόνο που συνέπιπτε με το έγκλημα.

Οι αστυνομικοί των Σερρών εντόπισαν ην 15χρονη κόρη και τον 17χρονο Ρουμάνο φίλο της να κοιμούνται σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αστυνομικοί του οποίου είχαν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης. Αυτά τα συνταρακτικά στοιχεία συνθέτουν την πορεία των αστυνομικών προς το ζευγάρι των ανηλίκων, το έγκλημα των οποίων και ως προς την έμπνευση και ως προς την εκτέλεση, το τοποθετεί στα σπάνια των εγκληματολογικών χρονικών της χώρας.

Πρωτοφανές στα αστυνομικά χρονικά

Οι σχέσεις της 50χρονης μητέρας με την 15χρονη κόρη της, για την απόκτηση της οποίας οι γονείς προσπάθησαν επί δέκα χρόνια, διαταράχτηκαν πολύ μετά τον θάνατο του πατέρα της ανήλικης, κατηγορούμενης ως ηθικής αυτουργού, γεγονός πράγματι πρωτοφανές στα αστυνομικά χρονικά της χώρας. Πριν από έξι μήνες, η 15χρονη, που επικοινωνούσε αθρόα με ύποπτα άτομα μέσω των μέσω κοινωνική δικτύωσης, έφερε στο σπίτι της Αγίας Βαρβάρας τον 17χρονο φίλο της από τη  Ρουμανία. Οι σχέσεις μητέρας και κόρης οξύνθηκαν καθώς η πρώτη δεν ενέκρινε αυτή τη σχέση. Οι καυγάδες καθημερινοί, παρουσία και του ανήλικου Ρουμάνου.

Η 15χρονη ωστόσο όπως λένε αστυνομικοί που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση δεν έβλεπε τίποτε άλλο από τον 17χρονο. Και τότε, υπό συνθήκες που θα διερευνηθούν σίγουρα από ψυχίατρους, συνέλαβαν το σχέδιο της δολοφονίας της μητέρας! Χρειάζονταν όμως και χρήματα Η 50χρονη δούλευε σκληρά πλένοντας σκάλες και περιποιούμενη κήπους στη γειτονιά. Μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο, πούλησε το αυτοκίνητο του αποβιώσαντος συζύγου της. Αυτό το γνώριζαν οι δύο ανήλικοι, δεν γνώριζαν που είναι τα χρήματα.

Διπλό “κίνητρο”

Η φημολογία ήθελε να έχει πουλήσει και ένα άλλο σπίτι της οικογένειας. Έτσι, το «κίνητρο» ήταν διπλό για τους δράστες. Και θα την «έβγαζαν από τη μέση» για να ζήσουν τον εφηβικό έρωτά τους και θα άρπαζαν τα χρήματα τουλάχιστον από την πώληση του αυτοκινήτου που υπέθεταν ότι κάπου ήταν κρυμμένα μέσα στο σπίτι της Αγίας Βαρβάρας.

Δεν αποφάσιζε κανείς να είναι ο φυσικός αυτουργός. Αφού είχαν αποτύχει οι απόπειρες να ρίξουν Ζάναξ στον καφέ της και αν βρουν δηλητήριο-τους ζητούσαν στοιχεία- αποφάσισαν να «προσλάβουν» δολοφόνο! Τον βρήκε ο 17χρονος, λένε οι αστυνομικοί ερευνητές, στο πρόσωπο 16χρονου Έλληνα φίλου του από το Λουτράκι, ο οποίος, μοναχογιός, είχε εγκαταλείψει την οικογένειά του και το πατρικό σπίτι και έμενε κάπου στο Αιγάλεω. Του υποσχέθηκε ο 17χρονος Ρουμάνος «μερτικό από τα χιλιάδες ευρώ» που θα έβρισκαν κι κείνος πήγε. Του άνοιξαν την πόρτα και αιφνιδίασαν την άτυχη γυναίκα στον ύπνο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις