Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 800 ευρώ πληρωμή: Πότε θα καταβληθεί στους εργαζομένους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ πληρωμή: Πότε θα καταβληθεί στους εργαζομένους

Επίδομα 800 ευρώ πληρωμή: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής - Τι ανακοίνωσε το υπουγείο Εργασίας

Επίδομα 800 ευρώ πληρωμή: Για τον μήνα Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ. Ειδικότερα, το εν λόγω μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι πληρωμές ξεκινούν από τις 27 Νοεμβρίου και αφορούν εργαζόμενους κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων που θα δηλωθούν σε αναστολή σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που θα βάλουν προσωρινό λουκέτο βάσει ΚΑΔ για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται ως αποζημίωση ειδικού σκοπού από τις 27 Νοεμβρίου έως και τις 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι πληττόμενων επιχειρήσεων, που θα μείνουν ανοικτές αλλά μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου των αναστολών για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους, θα πληρωθούν τις αποζημιώσεις έως 800 ευρώ, μετά τις 7 Δεκεμβρίου και σταδιακά μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι ημερομηνίες για δηλώσεις και πληρωμές:

-Δηλώσεις εργοδοτών – εργαζομένων σε επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή: Από 15 Νοεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου

-Πληρωμές εργαζομένων σε επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή: Από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου

-Δηλώσεις εργοδοτών – εργαζομένων σε επιχειρήσεις ανοικτές – πληττόμενες: Από 15 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου

-Πληρωμές εργαζομένων σε επιχειρήσεις ανοικτές – πληττόμενες: Σταδιακά από τις 7 Δεκεμβρίου και μετά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Στις 15 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την αποζημίωση των 800 ευρώ

Στις 15 του μηνός θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποζημίωση των επιχειρηματιών και υπαλλήλων που επλήγησαν από το lockdown, εξήγησε ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». «Η ΕΡΓΑΝΗ θα καλύψει σε πρώτη φάση τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν οι πληττόμενες», είπε σχετικά ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ερωτώμενος για το αν υπάρχει ενδεχόμενο έκτακτης ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν ανδρομικά ή μακροχρόνια ανέργους, στο τέλος του έτους, ο κ.Σκυλακάκης εξήγησε ότι αυτό δεν προβλέπεται καθώς προϋποθέτει την ύπαρξη υπερπλεονάσματος. «Η χώρα είναι σε έλλειμμα και του χρόνου θα είναι σε υπερέλλειμμα», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι πως «ό,τι  χρήματα διαθέτουμε, θα πάνε στους πληγέντες από covid».

Οι πληρωμές των ειδικών αποζημιώσεων από 587 έως 800 ευρώ θα πραγματοποιηθούν σταδιακά από τις 27 Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου. Οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020 στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις