Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Ο δράστης δεν είχε συνεργούς
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Ο δράστης δεν είχε συνεργούς

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το σενάριο του μοναδικού δράστη», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο τζιχαντιστής, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στο κέντρο της Βιέννης, είχε βοήθεια για να διαπράξει το έγκλημα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βιέννης. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το σενάριο του μοναδικού δράστη. Η ακριβής διαδρομή από το σπίτι του προς τον τόπο του εγκλήματος ή από κάπου αλλού προς τον τόπο του εγκλήματος είναι το αντικείμενο των ερευνών μας», είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βιέννης Γκέρχαρντ Περστλ.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες η Αυστρία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο τζιχαντιστής, είχε συναντηθεί το καλοκαίρι όχι μόνο με πρόσωπα από την Γερμανία, που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές, αλλά και με δύο άνδρες που έκτοτε συνελήφθησαν στην Ελβετία. «Μια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη μεταξύ των προσώπων υπό συζήτηση από τη Γερμανία και την Ελβετία, αλλά υπήρχαν επίσης και άτομα στη συνάντηση με τον μετέπειτα δράστη, τα οποία συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας», είπε σε συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής δημόσιας ασφάλειας, Φραντς Ρουφ. Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που αιματοκύλησε τη Βιέννη.

Δείτε ακόμα:
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας – Τι λέει για το εμβόλιο
Ποιες είναι οι 3 συνήθειες των καταναλωτών στο lockdown
Πόσοι Έλληνες πρέπει να εμβολιαστούν για να είμαστε ασφαλείς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις