Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν – Μπάιντεν: Η πρώτη επικοινωνία μετά τη νίκη του Αμερικανού
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν – Μπάιντεν: Η πρώτη επικοινωνία μετά τη νίκη του Αμερικανού

Μακρόν - Μπάιντεν: Μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον νικητή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα έχει την σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε το Ελιζέ

Μακρόν – Μπάιντεν: Μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον νικητή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα έχει την σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε το Ελιζέ. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συνομιλήσουν το απόγευμα της Τρίτης, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν άρχισε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ξένους ηγέτες χθες, Δευτέρα, με ένα τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν σε πολλά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως στη μάχη κατά του νέου κορoνοϊού και στην κλιματική αλλαγή.

Συγχαρητήρια Ερντογάν με καθυστέρηση

Με καθυστέρηση έφτασε το μήνυμα συγχαρητηρίων από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον νεοκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Στο μήνυμά του, ο Ερντογάν επισήμανε την «αποφασιστικότητα» της Άγκυρας «να εργαστεί στενά με την αμερικανική διοίκηση» το επόμενο διάστημα, προσθέτοντας πως «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη.

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας στη βάση του κοινού συμφέροντος και των κοινών αξιών», ανέφερε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις