Αθήνα

°C

Δευτέρα

18

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διαπραγματευτής Παλαιστινίων κορονοϊός: Έχασε τη μάχη ο Σάεμπ Ερεκάτ
ΚΟΣΜΟΣ

Διαπραγματευτής Παλαιστινίων κορονοϊός: Έχασε τη μάχη ο Σάεμπ Ερεκάτ

Διαπραγματευτής Παλαιστινίων κορονοϊός: Ο Σάεμπ Ερεκάτ είχε νοσήσει τον προηγούμενο μήνα και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση

Διαπραγματευτής Παλαιστινίων κορονοϊός: Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στα 65 του χρόνια ο Σάεμπ Ερεκάτ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων που είχε διαγνωστεί με κορoνοϊό τον προηγούμενο μήνα και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Την είδηση του θανάτου του μετάδωσαν το πρωί της Τρίτης διεθνή ΜΜΕ. Ο 65χρονος γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στις 8 Οκτωβρίου και θεωρούνταν ευάλωτος στην covid-19 καθώς το 2017 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα στις ΗΠΑ.

Μερικές μέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων τον περασμένο μήνα, ο Ερεκάτ μεταφέρθηκε από τη Δυτική Όχθη, όπου διαμένει, σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ. Δυστυχώς, η μάχη που έδωσε τις επακόλουθες εβδομάδες δεν είχε αίσια κατάληξη και ο Ερεκάτ κατέληξε τις περασμένες ώρες. Μέλος της Φάταχ, της ισχυρής πολιτικο-στρατιωτικής οργάνωσης στους κόλπους της ΟΑΠ, ο Ερεκάτ υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της παλαιστινιακής ηγεσίας επί δεκαετίες. Υπήρξε ένας από τους ανώτερους σύμβουλους του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ενώ είχε υπηρετήσει σε υψηλά αξιώματα και υπό τον προκάτοχο του Αμπάς στην ηγεσία, τον Γιάσερ Αραφάτ.

Δείτε ακόμα:
O CEO της Pfizer εξηγεί γιατί δεν μπορεί να εμβολιαστεί πρώτος (όπως δήλωσε)
Δύο κρούσματα κορονοϊού στον Λευκό Οίκο
«Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με κομματικές συγκρούσεις» – Έκκληση Θεοδωρικάκου για σοβαρότητα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις