Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη κακοκαιρία: Εκκενώνονται σπίτια στο Ρέθυμνο
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη κακοκαιρία: Εκκενώνονται σπίτια στο Ρέθυμνο

Κρήτη κακοκαιρία: Συνεχίζουν να δοκιμάζονται σε μεγάλο βαθμό οι αντοχές του Ρεθύμνου λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει σαρώνει ολόκληρο το νησί τα τελευταία 24ωρα

Κρήτη κακοκαιρία: Συνεχίζουν να δοκιμάζονται σε μεγάλο βαθμό οι αντοχές του Ρεθύμνου λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει σαρώνει ολόκληρο το νησί τα τελευταία 24ωρα. Μετά το Ηράκλειο Κρήτης και ειδικότερα το δήμο Χερσονήσου, πλέον οι κάτοικοι στο Ρέθυμνο βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες. Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα rethemnonews.gr παρά το γεγονός ότι αυτή την ώρα δεν βρέχει στο Ρέθυμνο, η κατάσταση στον Πλατανιά Ρεθύμνου κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού ο ποταμός έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα και ήδη η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η ΕΛΑΣ καλούν τους πολίτες που βρίσκονται κοντά εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Μυλοπόπταμο όπου επίσης ο Γεροπόταμος έχει φουσκώσει πάρα πολύ, ενώ για λίγες ώρες λόγω καθίζησης της παλιάς γέφυρας του Περάματος, είχαν αποκοπεί οι ορεινές περιοχές. Η Πυροσβεστική δέχεται συνεχόμενες κλήσεις για απεγκλωβισμούς, ενώ ήδη έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους οικογένειες στον Άγιο Δημήτριο, στις Μαργαρίτες, ενώ στο Φράγμα Ποταμών απομακρύνθηκε υπάλληλος από το εργοτάξιο. Πλημμυρισμένα σπίτια υπάρχουν σε όλες τις περιοχές του Ρεθύμνου, ενώ από υπερχείλιση του ποταμού Πετρέ παρασύρθηκε μηχάνημα. Σύμφωνα πάντα με την τοπική ιστοσελίδα πλημμύρισαν επίσης η επαρχιακή οδός Ρέθυμνο-Αγία Γαλήνη και ο δρόμος Αρμένοι – Ανω Βαλσαμόνερο.

Συγκλονιστικό βίντεο από επιχείρηση διάσωσης στα Μάλια

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κρήτη και συγκεκριμένα στο δήμο Χερσονήσου, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να αφήνουν πίσω τους μεγάλες καταστροφές, αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν στο πέρασμά τους αυτοκίνητα, ενώ σπίτια πλημμύρισαν. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν τουλάχιστον οκτώ άτομα λόγω της κακοκαιρίας, ενώ γίνεται έκκληση από τις Αρχές προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Το βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας neakriti.gr από τα Μάλια είναι ενδεικτικό της κατάστασης:

Κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί σε ένα μεγάλο εύρος των οδικών δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε η ενημέρωση ότι έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας – Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου. Επίσης, έχει κλείσει το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου, γιατί έχουν πέσει βράχοι στο οδόστρωμα. Τέλος, έχει κλείσει η 2η έξοδος Χερσονήσου του ΒΟΑΚ (πριν τη Σήραγγα Σταλίδας με κατεύθυνση ανατολικά) γιατί έχει καταστραφεί το οδόστρωμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις