Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κικίλιας για Θεσσαλονίκη: “Βόμβα” για τη θετικότητα
ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας για Θεσσαλονίκη: “Βόμβα” για τη θετικότητα

Κικίλιας για Θεσσαλονίκη: Ο υπουργός σημείωσε πως στη συμπρωτεύουσα αναπτύχθηκαν 43 κλίνες ΜΕΘ αρχικά, ενώ ακολούθησε η ανάπτυξη ακόμη 75 κλινών.

Κικίλιας για Θεσσαλονίκη: Δραματική φαίνεται πως είναι η διάδοση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπου η θετικότητα στον ιό αγγίζει το 32% σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Τα στοιχεία μετέδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη ζωντανή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Τρίτη, λέγοντας πως «ήρθε η μεγάλη στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη. Δεν προσέξαμε».

«Η θετικότητα με βάση το ΑΠΘ είναι 32%. Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά. Αυτό εξηγεί και το lockdown, όμως πρέπει να προβληματίσει όλους μας για τον τρόπο που συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πως επεκτάθηκε η νόσος» συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός σημείωσε πως στη συμπρωτεύουσα αναπτύχθηκαν 43 κλίνες ΜΕΘ αρχικά, ενώ ακολούθησε η ανάπτυξη ακόμη 75 κλινών. «Κάποιοι έσπευσαν να διακινήσουν αφόρητα ντροπιαστικά fake news» είπε ο κ. Κικίλιας και αναφέρθηκε στο ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όπου μπαίνουν στη μάχη 50 νέες κλίνες ειδικών μονάδων που μετατρέπονται σε Covid-19. Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε πλέον 233 ΜΕΘ Covid.

Δείτε ακόμη
8,6 εκ. sms μηνύματα σε 48 ώρες – Στα πόσα «κληρώνει» νέα μέτρα
Ποια η αλήθεια για τις ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Βίντεο: Η… φαεινή ιδέα Χαικάλη για την Παιδεία
Πόσοι Έλληνες πρέπει να εμβολιαστούν για να είμαστε ασφαλείς
Από επισκέπτη πιθανόν η διασπορά στη Νευροχειρουργική του Ευαγγελισμού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις