Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / NETFLIX νέα σειρά: Το νέο μεταφυσικό θρίλερ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

NETFLIX νέα σειρά: Το νέο μεταφυσικό θρίλερ

NETFLIX νέα σειρά: Η σειρά βρίσκεται στις κορυφαίες προτιμήσεις των χρηστών παγκοσμίως

NETFLIX νέα σειρά: Η λογική του Netflix είναι πάρα πολύ απλή: δράση, τρόμος και περιπέτεια αποτελούν επιτυχημένη συνταγή, άρα εμπλουτίζουν το περιεχόμενό τους με σειρές και ταινίες που έχουν τα παραπάνω «συστατικά». Με αυτό το σκεπτικό, φτάσαμε στην ένταξη του Paranormal στο περιεχόμενο της πλατφόρμας streaming, μιας σειράς με στοιχεία μεταφυσικού θρίλερ και καταγωγή από την… Αίγυπτο.

H εν λόγω πλεύση από πλευράς της, ξεκίνησε με τον ούριο άνεμο του πασίγνωστου πια La Casa de Papel και στην πράξη «μεταφράστηκε» σε στοχευμένη προσπάθεια εντατικοποίησης της παραγωγής και προώθησης σειρών με διεθνή υπογραφή. Αυτό ήδη έχει ανοίξει την πόρτα σε χώρες που μοιάζουν αναπάντεχη επιλογή, ωστόσο μπορούν αποδεδειγμένα να δημιουργήσουν περιεχόμενο αξιώσεων. Απόλυτο παράδειγμα το Paranormal που βλέπουμε τελευταία στις κορυφαίες επιλογές των χρηστών και που αποτελεί την πρώτη αιγυπτιακή σειρά στα αραβικά με την υπογραφή του Netflix.

Βασίζεται στη σειρά βιβλίων best seller Ma Waraa Al Tabiaa

H πλοκή του βασίζεται στη σειρά βιβλίων best seller Ma Waraa Al Tabiaa του Ahmed Khaled Tawfik που αφηγείται τη ζωή του αιματολόγου Refaat Ismail (Ahmed Amin), ο οποίος μέσα από μία σειρά μεταφυσικών εμπειριών συνειδητοποιεί ότι πρέπει να επανεξετάσει τα πάντα στη ζωή του είτε αφορούν το παρελθόν είτε το παρόν του.

Προφανώς, εφόσον το Paranormal βασίζεται σε μία σειρά βιβλίων, υλικό υπάρχει για να μπορέσει να εξελιχθεί η πλοκή του και να γεμίσει αρκετές σεζόν που θα ξεπερνούν αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως τριλογία σε κινηματογραφικούς όρους. Το κατά πόσο όμως θα καταφέρει να πάρει το πράσινο φως όμως για να γίνει κάτι τέτοιο εξαρτάται καθαρά από το πόσο δημοφιλής θα θεωρήσει το Netflix ότι είναι. Εκτός αν ζήσουμε ένδοξες στιγμές Lucifer, για το οποίο, το ίδιο το κοινό απαίτησε ανανέωση τέταρτης σεζόν -σε αντίθεση με το Fox που δεν είχε καμία όρεξη να το συνεχίσει- και πλέον οδεύουμε ολοταχώς προς την 6η, στο Netflix που άδραξε την ευκαιρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις