Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τηλεκπαίδευση webex προβλήματα: Τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεκπαίδευση webex προβλήματα: Τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Τηλεκπαίδευση webex προβλήματα: Ο πρώην υπουργός του Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκε αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα με το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης

Τηλεκπαίδευση webex προβλήματα: Ο πρώην υπουργός του Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκε αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα με το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης και ενώ αρχικά ζητούσε παραιτήσεις, στην συνέχεια ανασκεύασε ότι ενημερώθηκε πως το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος είχε γράψει αρχικά στο twitter «Φιάσκο με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων της χώρας. Το σύστημα κράσαρε αμέσως μόλις ξεκίνησε η παράδοση και χιλιάδες μαθητές ταλαιπωρήθηκαν. Είναι επιβεβλημένη η άμεση ανάληψη των πολιτικών ευθυνών. Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί».

Στη συνέχεια όμως ο κ. Λοβέρδος και αφού πρώτα ενημερώθηκε πως το πρόβλημα με το σύστημα του Webex ήταν πανευρωπαϊκό, τοποθετήθηκε εκ νέου με νέα ανάρτησή του τονίζοντας πως αποσύρει την προηγούμενη ανάρτησή του. «Δεν είχα υπόψιν μου ότι το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό. Μόλις ενημερώθηκα και αποσύρω την σχετική προηγούμενη ανάρτησή μου.»

Προβλήματα με το… καλημέρα για την τηλεκπαίδευση

Με προβλήματα ξεκίνησε η πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς από το πρωί αρκετοί μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν με την πλατφόρμα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, «έπεσε» μία σελίδα τηλεκπαίδευσης ενώ αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων. Κατά πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς «έπεσε» ο server της Cisco στο Λονδίνο, πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στην ημέρα.

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι «λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους». Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη. Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη. Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις