Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σίδνεϊ Πρωτοχρονιά- κορονοϊός: Βεγγαλικά με… περιορισμούς
ΚΟΣΜΟΣ

Σίδνεϊ Πρωτοχρονιά- κορονοϊός: Βεγγαλικά με… περιορισμούς

Σίδνεϊ Πρωτοχρονιά- κορονοϊός: Μόνο με κράτηση σε εστιατόριο ή καφέ θα μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στα μέρη που συγκέντρωναν χιλιάδες κόσμου τις προηγούμενες χρονιές

Σίδνεϊ Πρωτοχρονιά- κορονοϊός: Το θέαμα με τα βεγγαλικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο λιμάνι του Σίδνεϊ θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη χρονιά, αλλά θα έχει περιορισμένη διάρκεια μερικών μόνο λεπτών και η πρόσβαση στην περιφέρεια της πόλης θα είναι περιορισμένη για εκείνους που έχουν κράτηση σε κάποιο εστιατόριο, καφέ ή ξενοδοχείο της περιοχής προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Tα καλύτερα σημεία στο λιμάνι για την παρακολούθηση του θεάματος, όπου συνήθως συρρέουν χιλιάδες άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων διάρκειας 12 λεπτών, θα παραχωρηθούν φέτος στους εργαζόμενους στον τομέα υγείας που φροντίζουν ασθενείς με COVID-19 και στους πυροσβέστες.

Παρότι η Αυστραλία επί εβδομάδες κατέγραφε μονοψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι ο αριθμός των θεατών για την διοργάνωση θα είναι περιορισμένος στις περιοχές που συνήθως συγκεντρώνουν χιλιάδες άτομα. «Οι εορτασμοί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι ένα σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας για τον επόμενο χρόνο», δήλωσε η πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ. «Αλλά αν δεν έχετε κάνει κράτηση σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ, σας παρακαλώ μην περιμένετε να πάτε», πρόσθεσε η ίδια και διευκρίνισε ότι όσοι δεν έχουν κράτηση δεν θα έχουν και πρόσβαση στην πόλη. Η Αυστραλία έχει καταγράψει λίγο περισσότερα από 27.600 κρούσματα κορωνοϊού και 907 θανάτους, αμφότερα πολύ λιγότερα από πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Η πολιτεία της Βικτόριας–το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού–ανακοίνωσε ότι έχει δέκα ημέρες που δεν έχει καταγράψει νέο κρούσμα του ιού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις