Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο Pfizer – BioNTech: Αισιόδοξα τα νέα – Αποτελεσματικό κατά 90%
ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Εμβόλιο Pfizer – BioNTech: Αισιόδοξα τα νέα – Αποτελεσματικό κατά 90%

Εμβόλιο Pfizer - BioNTech: Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών «μια μεγάλη ημέρα ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα»

Εμβόλιο Pfizer – BioNTech: Πάνω από 90% είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που έχουν αναπτύξει η φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech. Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, με βάση στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα από την δοκιμή του εμβολίου τους, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο, το εμβόλιο δείχνει να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός σε άτομα χωρίς ένδειξη προηγούμενης μόλυνσης. Η Pfizer και η BioNTech αναφέρουν ότι η κλινική δοκιμή που είχε δύο ομάδες εθελοντών (εμβολιασμένων ατόμων και εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο) έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου άνω του 90% σε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Αυτό σημαίνει ότι η προστασία από τη λοίμωξη Covid-19 επιτυγχάνεται 28 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό, που περιλαμβάνει δύο δόσεις.

Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε 43.500 άτομα σε έξι χώρες και δεν έχουν εμφανιστεί ανησυχίες για την ασφάλεια. Οι εταιρείες σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση για χρήση του εμβολίου έως το τέλος του μήνα. Υπάρχουν περίπου δώδεκα εμβόλια που έχουν φτάσει στα τελικά στάδια της δοκιμής. Απαιτούνται δύο δόσεις, σε απόσταση τριών εβδομάδων. Έχει δοκιμαστεί στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία. Η Pfizer πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να παρέχει 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους και περίπου 1,3 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021. Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer , Δρ Αλμπερτ Μπουρλά, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών «μια μεγάλη ημέρα ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις