Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Lockdown Ελλάδα: Αυξημένη η κίνηση σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου
ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown Ελλάδα: Αυξημένη η κίνηση σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου

Lockdown Ελλάδα: Πιο αυξημένη σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου φαίνεται να είναι η κίνηση που σημειώνεται σε όλη την Ελλάδα, παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από το πρωί του Σαββάτου (8/11) στις μετακινήσεις - Ενδεικτικά, μόνο το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του lockdown, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, στάθηκαν σχεδόν 5 εκατομμύρια SMS στο 13033

Lockdown Ελλάδα: Η πρώτη εβδομάδα του γενικού lockdown, που έχει τεθεί σε ισχύ σε όλη την Ελλάδα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ξεκίνησε με ρυθμούς «καραντίνας». Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (9/11), οι πολίτες μετακινούνται στο κέντρο της Αθήνας έχοντας μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις κυκλοφορίας, ώστε να κατευθυνθούν προς τι εργασίες τους. Η κίνηση στους δρόμους το πρωί της Δευτέρας (9/11) εξελίσσεται ομαλά, μειωμένη για καθημερινή, ενώ στις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ γύρω από το κέντρο της Αθήνας, εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας διεξάγουν ελέγχους. Στη Σταδίου, γύρω στις 8.30 το πρωί, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας σταματούν διερχόμενο τρόλεϊ για να διεξάγουν έλεγχο. Ο ένας από τους δύο ανεβαίνει στο τρόλεϊ και ελέγχει αν οι επιβάτες έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς κι αν αφορούν μάσκες.

«Βλέπουμε να υπάρχει περισσότερη κίνηση από την προηγούμενη καραντίνα, αλλά ο κόσμος είναι πιο προσεκτικός. Και σήμερα αλλά και το Σαββατοκύριακο ναι μεν ήταν πιο αραιή η κίνηση, αλλά ήταν πιο αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο lockdown», αναφέρει χαρακτηριστικά εργαζόμενος της Δημοτικής Αστυνομίας. «Μειωμένη μεν, αλλά περισσότερη σε σχέση με το προηγούμενο lockdown είναι η κίνηση», σύμφωνα με τον κ. Νίκο που είναι οδηγός ταξί. «Το Σαββατοκύριακο η κίνηση θύμιζε μέρες καραντίνας, σήμερα, καθημερινή η κίνηση είναι περισσότερη», αναφέρει.

«Πάνω από 1 εκατ. SMS για άθληση το βράδυ της Κυριακής – Πρόκειται για καταστρατήγηση»

Στην αποκάλυψη ότι μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής εστάλησαν περισσότερα από 1 εκατ. SMS στο 13033 για άθληση κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την κίνηση στους δρόμους ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι «το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδιο με το πρώτο. Αναμένουμε μια αυξημένη κίνηση ως αποτέλεσμα της επιλογής να παραμείνουν ορισμένες δραστηριότητες όπως τα σχολεία». Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων για ερασιτέχνες αλιείς και κυνηγούς προσθέτοντας ότι τυχόν ποσά που έχουν δοθεί θα συμψηφιστούν με επόμενα ποσά π.χ. για κυνηγετικές άδειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις