Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυκλώνας Ήτα – ΗΠΑ: Τουλάχιστον 150 οι νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Κυκλώνας Ήτα – ΗΠΑ: Τουλάχιστον 150 οι νεκροί

Κυκλώνας Ήτα - ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Ήτα — που πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα — συνεχίζει να πλήττει την κεντρική Αμερική, έχοντας ήδη αφήσει πίσω κάπου 150 νεκρούς και χιλιάδες πληγέντες.

Κυκλώνας Ήτα – ΗΠΑ: Με ταχύτητα έως και 240 χιλιομέτρων την ώρα έπληξε ο κυκλώνας Ήτα την Κεντρική Αμερική. Μέχρι στιγμή Γουατεμάλα και Ονδούρα μετρούν τουλάχιστον 150 νεκρούς.
Ένα μικρό κοριτσάκι φτάνει σώο στο ελικόπτερο των ειδικών δυνάμεων που ψάχνει για επιζώντες στις πλημμυρισμένες περιοχές της Ονδούρας. Πλημμύρες και λάσπη παντού.

Στις ταράτσες των σπιτιών τους βρήκαν καταφύγιο οι κάτοικοι της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα, στην Ονδούρα. Γέφυρες και δρόμοι αποκόπηκαν εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων λάσπης.

Ο κυκλώνας Ήτα — που πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα — συνεχίζει να πλήττει την κεντρική Αμερική, έχοντας ήδη αφήσει πίσω κάπου 150 νεκρούς και χιλιάδες πληγέντες.

Πάνω από 100 ανθρώπινες ζωές χάθηκαν σε χωριά όπου κατοικούν κυρίως αυτόχθονες στη Γουατεμάλα, εξαιτίας κατολισθήσεων λάσπης που προκάλεσε η καταιγίδα.

Συνολικά και Γουατεμάλα και Ονδούρα έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 150 άνθρωποι ενώ οι προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις