Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαμπρός Ερντογάν παραίτηση: Σύγχυση με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών
ΚΟΣΜΟΣ

Γαμπρός Ερντογάν παραίτηση: Σύγχυση με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών

Γαμπρός Ερντογάν παραίτηση: Σύγχυση επικρατεί με την είδηση παραίτησης που φέρεται να ανακοίνωσε μέσω Instagram o υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Άλμπαϊρακ.

Γαμπρός Ερντογάν παραίτηση: Σύγχυση προκαλεί η είδηση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Αν και η παραίτηση είχε ανακοινωθεί μέσω Instagram νεότερες πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι έπεσε θύμα χάκερς. Σύμφωνα με την ανάρτηση, η παραίτησή του οφειλόταν σε λόγους υγείας και ο ίδιος ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι η παραίτησή του συνδέεται με τη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα.  Πηγές του Αλμπαϊράκ μεταδίδουν ότι ο γαμπρός του Ερντογάν θα προβεί σε δηλώσεις.

Άγνωστο παραμένει αν όντως έχει παραιτηθεί

Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης στο Instagram, ωστόσο ζήτησε να μην κατονομαστεί. Πηγές πάντως του υπουργικού συμβουλίου δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν την είδηση στο πρακτορείο.

Η YeniSafak, πάντως, μετέδωσε την είδηση για την παραίτηση του Τούρκου ΥΠΟΙΚ στην αγγλική έκδοση του λογαριασμού της στο Twitter, ως έκτακτη είδηση, ωστόσο, δεν την κοινοποίησε στον τουρκικό λογαριασμό της. Λίγο αργότερα και ενώ τα νέα για την παραίτηση μεταδόθηκαν σε διεθνή ΜΜΕ, δημιουργήθηκε σύγχυση καθώς κυκλοφόρησε σε τουρκικά μέσα εικόνα με φερόμενη ανάρτηση του Άλμπαϊρακ στο Twitter, στην οποία γνωστοποίησε ότι ο λογαριασμός του έπεσε θύμα χάκερ. Βέβαια, ο λογαριασμός του φαίνεται ότι δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις