Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Το πρωί της Κυριακής πάνω από την Αθήνα πέταξαν μαχητικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Την Πολεμική Αεροπορία, με αφορμή την γιορτή του αρχάγγελου Μιχαήλ, ευχαριστεί για «όσα κάνει για την πατρίδα», ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία. Για όλα όσα κάνετε για την Πατρίδα, σας ευχαριστούμε» αναφέρει ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη φωτογραφία που έχει ανεβάσει, γράφει: «Περήφανοι για την Πολεμική μας Αεροπορία».

Μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

Μήνυμα για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

“Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία και στους αεροπόρους μας, τους άγρυπνους φύλακες του εθνικού εναέριου χώρου, που εορτάζουν σήμερα τους Προστάτες τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ”, ανέφερε. ” “Αίεν Υψικρατείν”! Χρόνια πολλά επίσης σε όσες και όσους εορτάζουν σήμερα”.

Παναγιωτόπουλος: Αγωνιζόμαστε για μία ακόμα πιο ισχυρή Πολεμική Αεροπορία

Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία «που γιορτάζει τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ» ευχήθηκε, με ανάρτησή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος.

Στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Παναγιώτοπουλος αναφέρει:

«Αγωνιζόμαστε για μία ακόμα πιο ισχυρή Πολεμική Αεροπορία. Αίεν Υψικρατείν! Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία που γιορτάζει σήμερα τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ!».

Καρυωτάκης: Δυο λόγια για κάποιους ήρωες που δε μνημονεύονται συχνά

Σε ανάρτηση προχώρησε και ο Έλληνας πιλότος Μανώλης Καρυωτάκης από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, με την οποία ευχαριστεί τους αφανείς ήρωες των αεροπορικών βάσεων:

«Θέλω να πω δυο λόγια σήμερα για κάποιους ήρωες που δε μνημονεύονται συχνά. Όλους τους Μηχανικούς των Ένοπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα της Αεροπορίας. Παιδιά οι περισσότεροι, με γνώσεις κι επαγγελματικότητα, άριστοι χαρακτήρες φίλοι του πιλότου, αδερφοί. Οι τελευταίοι που τον βλέπουν πριν φύγει και οι πρώτοι που τον βλέπουν όταν γυρνά. Και οι πρώτοι που κλαίνε όταν δε γυρίσει.

Εγώ, ένας Ιπτάμενος, σας ευχαριστώ για ότι κάνετε κάθε μέρα και προσκυνώ κάθε ένα σας χωριστά. Δε θα ´μουνα τίποτα χωρίς εσάς…

“Κράθιε τη φλόγα ζωντανή κι ας είναι και κρυμμένη…. κι ο φάρος φέγγει μια στιγμή, μα είναι πολλοί σωσμένοι”»

Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα για τη γιορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Το πρωί της Κυριακής πάνω από την Αθήνα πέταξαν μαχητικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, διοργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων για να προβληθεί το επιχειρησιακό έργο αλλά και το κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων προβολής της δράσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργήθηκε και βίντεο:

Πολεμική Αεροπορία: Πώς ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έγινε προστάτης της

Την 11η Ιουνίου 1954, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καθιερώθηκε ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) και θεωρείται πλέον η επίσημη αεροπορική εορτή. Από τότε κάθε χρόνο εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις μονάδες, της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η φετινή χρονιά θα μείνει στην ιστορία λόγω εορτασμού εν μέσω κορονοϊού και 2ου lockdown. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου είναι και ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό δε χέρι τους, είθισται να κρατούν μια σφαίρα, η οποία συμβολίζει τον κόσμο.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος. Επιπλέον είναι και ο μόνος ο οποίος ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή καθώς και «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων» και το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;».

Είναι άγγελος, ο οποίος εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, όταν ο Εωσφόρος, το όνομα του οποίου σημαίνει «αυτός που φέρει το φως», ενώ κατείχε την ύψιστη θέση στην κτιστή τελειότητα, ηγήθηκε μικρής ομάδας στασιαστών αγγέλων (μετέπειτα δαίμονες), οι οποίοι ήθελαν να μην υπακούσουν στις διαταγές του Θεού, και επαναστάτησαν σύμφωνα με το dogma.gr. Τη στιγμή εκείνη ο έως τότε Άγγελος Μιχαήλ, ανέλαβε σημαίνοντα ρόλο στην υποστολή της ανταρσίας του, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του Αρχάγγελου. Μάλιστα ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, Ισαάκ, ενώ ήταν και εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο.

Στην Καινή Διαθήκη, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι εκείνος που θα αναγγείλει τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού και την αρπαγή της εκκλησίας Του, ενώ είναι παρών και στον Ιησού του Ναυί, την πτώση της Ιεριχούς, καθώς και στις ιστορίες του Εμμανουήλ, Δαβίδ και Ηλία. Πάντοτε κρατά ρομφαία, η οποία δίνει την πύρινη τιμωρία στους εχθρούς του Θεού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις