Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κιλά καραντίνα: Τι να κάνετε για να μην παχύνετε
PLUS

Κιλά καραντίνα: Τι να κάνετε για να μην παχύνετε

Κιλά καραντίνα: Τρόποι για να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό κι ας είστε συνέχεια μέσα στο σπίτι

Κιλά καραντίνα: Αν είχατε σκοπό να χάσετε βάρος, μάλλον η καραντίνα χάλασε τα σχέδιά σας. Η πανδημία του κοροναϊού μας κρατάει κλεισμένους στο σπίτι και το τσιμπολόγημα πιθανότατα έχει αντικαταστήσει τη θερμιδομέτρηση του κάθε σας γεύματος. Αν λάβουμε δε υπόψη το γεγονός ότι τα γυμναστήρια είναι ερμητικά κλειστά, δεν είναι να απορεί κανείς που έχετε αρχίσει να ανησυχείτε για το βάρος σας. Για να μην τρομάξετε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα φορέσετε το αγαπημένο σας ρούχο, ακολουθήστε μερικά βασικά tips.

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να διατηρείτε το βάρος σας υπό έλεγχο είναι με το να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα. Κάποιοι άνθρωποι συνηθίζουν να ζυγίζονται σε καθημερινή βάση, μια συνήθεια που είναι αρκετά εμμονική και αγχωτική. Άλλωστε, η διαφορά στο βάρος σας από τη μία ημέρα στην άλλη, έχει να κάνει με τα υγρά που έχετε πάρει ή χάσει και όχι με το λίπος.

Επιλέξτε έξυπνα τα σνακ σας

Στην παρούσα φάση δε θα σας πούμε να καταπιεστείτε ώστε να σταματήσετε το τσιμπολόγημα, αφού ήδη καταπιέζεστε αρκετά με το να μένετε συνέχεια μέσα στο σπίτι. Αυτό που θα σας πούμε όμως είναι να επιλέγετε έξυπνα τα σνακ σας.

Το γεγονός ότι τα γυμναστήρια έχουν κλείσει δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να γυμνάζεστε. Μάλιστα, τώρα είναι που έχετε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τη σωματική άσκηση και την εκτόνωση, αφού περνάτε όλη την ημέρα σας στο σπίτι.

Πίνετε νερό

Μπορεί το νερό να μην έχει κάποια μαγική ιδιότητα αδυνατίσματος, έχει σίγουρα όμως την ιδιότητα να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού. Άλλωστε, είναι εντυπωσιακά συνηθισμένο να μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα, επομένως η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να περιορίσει τις ξαφνικές λιγούρες και κατ΄ επέκταση να οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση θερμίδων.

Ναι, ξέρουμε ότι η πίτσα συνοδεύει ιδανικά την αγαπημένη σας ταινία και τη χαλάρωση στον καναπέ, όμως τα έτοιμα γεύματα εκτός από πλούσια σε γεύση είναι και πλούσια σε θερμίδες. Τώρα που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ό,τι συνήθως, βρείτε μερικές υγιεινές συνταγές που θα θέλατε να δοκιμάσετε και μπείτε στην κουζίνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις