Θεσσαλονίκη επεισόδια – lockdown: Δακρυγόνα και προσαγωγές

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη επεισόδια – lockdown: Δακρυγόνα και προσαγωγές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Θεσσαλονίκη επεισόδια - lockdown: Επεισόδια σε συγκέντρωση κατά του lockdown και των περιοριστικών μέτρων στον Λευκό Πύργο - Πετροπόλεμος και κυνηγητό στους δρόμους του κέντρου

07.11.2020 | 08:22

Θεσσαλονίκη επεισόδια – lockdown:  Επεισόδια το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ διαδηλωτών κατά του lockdown και αστυνομικών. Η συγκέντρωση έγινε κοντά στον Λευκό Πύργο, μέσω διαδικτυακού καλέσματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την νέα επιβολή lockdown. Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν επί τόπου προκειμένου να αποτρέψουν τον συνωστισμό πολιτών και την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Περίπου 150 με 200 συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είναι αναγκαίο το δεύτερο lockdown, ούτε και η χρήση μάσκας.

Τότε αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Εκεί σημειώθηκε η πρώτη ένταση με πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις. Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και μπογιές προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Λίγο λεπτά μετά τις 19:00 το συγκεντρωμένο πλήθος διασκορπίστηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν. Ακολούθησαν προσαγωγές ατόμων από την ΕΛΑΣ.

Exit mobile version