Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι σε λαϊκές αγορές: Βαριές “καμπάνες” πρώτη μέρα του lockdown
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι σε λαϊκές αγορές: Βαριές “καμπάνες” πρώτη μέρα του lockdown

Έλεγχοι σε λαϊκές αγορές: Μετά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού, η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων

Έλεγχοι σε λαϊκές αγορές: Σε καθεστώς ολικού lockdown μπήκε η χώρα από το πρωί του Σαββάτου με στόχο τον περιορισμού του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν και οι σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων με «τσουχτερά» πρόστιμα να πέφτουν σε λαϊκή αγορά. Από σήμερα το πρωί, οι Αρχές εντείνουν τους ελέγχους τους στο σύνολο της χώρας για την τήρηση των περιορισμών και την επιβολή προστίμων σε όσους παρατυπούν. Το πρωί του Σαββάτου ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο της Λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης στην Αττική.

Κατά τον έλεγχο επιβλήθηκε «τσουχτερά» πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ για την μη τήρηση των αποστάσεων. Επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες σε 12 πωλητές και ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω αγοράς για 7 ημέρες. Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα μεγάλες λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Νέα μέτρα -Πως λειτουργούν οι λαϊκές αγορές

Μετά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού, η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων. Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Δείτε ακόμη
Παπαθανάσης: Η εστίαση είναι από τους πρώτους κλάδους που θα επαναλειτουργήσουν
Lockdown: Τι ισχύει για take away, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ
Αγριεύει το lockdown: Τα πρόστιμα θα εισπράττονται, έφοδοι σε σπίτια για πάρτι, έλεγχος και σε αναρτήσεις
Ρεσιτάλ ανευθυνότητας – Εικόνες οργής σε club στο Λουτράκι λίγες ώρες πριν το lockdown

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις