Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πούτιν ασθένεια: Τα δημοσιεύματα που εξόργισαν Κρεμλίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν ασθένεια: Τα δημοσιεύματα που εξόργισαν Κρεμλίνο

Πούτιν ασθένεια: «Είναι απόλυτη ανοησία. Όλα είναι καλά με τον πρόεδρο», είπε ο Πεσκόφ.

Πούτιν ασθένεια: Σενάρια για επικείμενη παραίτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιανουάριο εν μέσω φημών ότι πάσχει από Πάρκινσον έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την Daily Mail και την Sun που επικαλούνται πηγές από τη Μόσχα, o Πούτιν σχεδιάζει να παραιτηθεί από το αξίωμα του στις αρχές του 2021 λόγω της ασθένειάς του. Τα βρετανικά tabloid υποστηρίζουν ότι άνθρωποι που μελέτησαν τις τελευταίες εικόνες του Πούτιν παρατήρησαν ότι τα πόδια του ήταν σε συνεχή κίνηση και έμοιαζε να υποφέρει από πόνους. Κατά τις ίδιες πηγές ο Πούτιν φέρεται να έχει καταγραφεί να αδειάζει ένα ποτήρι που ήταν γεμάτο με κοκτέιλ αναλγητικών.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το πρώτο «καμπανάκι» χτύπησε έπειτα από μία εμφάνιση του Πούτιν κατά την οποία τα πόδια του έτρεμαν ενώ κρατιόταν από το μπράτσο μιας καρέκλας ενώ, σύμφωνα με τη Sun, σε δημόσια εμφάνισή του, φέρεται να κρατούσε μία κούπα που είχε παυσίπονα. Ο πολιτικός επιστήμονας Βάλερι Σολοβέι, δήλωσε στη Sun ότι η φερόμενη ως ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, καθώς και οι κόρες του, η 35χρονη Μαρία Βορόντσοβα και η 34χρονη Κατερίνα Τιχόνοβα, τον παρότρυναν να παραιτηθεί. Ο Σολοβέι τόνισε, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα ότι «η οικογένεια έχει μεγάλη επιρροή πάνω του. Τον Ιανουάριο θα ανακοινώσει την παραίτησή του».

Οργή από το Κρεμλίνο: Ανοησίες

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα ως αναληθές ένα δημοσίευμα της μαζικής κυκλοφορίας βρετανικής ταμπλόιντ Sun, το οποίο υπαινισσόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν να πάσχει από την νόσο Πάρκινσον και να ετοιμάζεται να παραιτηθεί στις αρχές του νέου έτους. Η εφημερίδα επικαλείται τον καθηγητή Βαλέρι Σολοβέι, έναν Ρώσο πολιτικό αναλυτή, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας υπαινίχθηκε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας ότι ο Πούτιν δέχεται πιέσεις από το περιβάλλον του να παραιτηθεί για λόγους υγείας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο βασίζεται στους ισχυρισμούς του Σολοβέι και το οποίο αναπαρήχθη ευρέως και από άλλες βρετανικές ταμπλόιντ, είναι ψευδές.
«Είναι απόλυτη ανοησία. Όλα είναι καλά με τον πρόεδρο», είπε ο Πεσκόφ. Ερωτηθείς αν ο Πούτιν σχεδιάζει να παραιτηθεί στο προσεχές μέλλον, όπως ισχυρίζεται ο Σολοβέι, ο Πεσκόφ απάντησε «Όχι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις