Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκρίζοι λύκοι – Γερμανία: Ζητούν την κατάργησή τους
ΚΟΣΜΟΣ

Γκρίζοι λύκοι – Γερμανία: Ζητούν την κατάργησή τους

Γκρίζοι λύκοι - Γερμανία: Πολιτικοί του CDU ζητούν κατάργηση της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης στη Γερμανία μετά τις επιθέσεις σε βάρος Αρμένιων και Κούρδων

Γκρίζοι λύκοι – Γερμανία: Μετά τη Γαλλία, σείρα φαίνεται να παίρνει και η Γερμανία στην απόφαση για κατάργηση της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι». Σύμφωνα με το Spiegel, στη Γερμανία εγείρονται φωνές για διάλυση της οργάνωσης η οποία πρόσφατα ενεπλάκη σε βίαιες ενέργειες κατά της αρμενικής κοινότητας.

«Πρέπει να πάρουμε μια σωστή απόφαση όπως η Γαλλία και να απαγορεύσουμε τους ”Γκρίζους Λύκους” στη Γερμανία καθώς είναι το μεγαλύτερο εξτρεμιστικό κινήμα», δήλωσε ο Χριστόφ ντι Βρις, βουλευτής με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση. «Οι επιθέσεις σε Κούρδους και Αρμένιους αποτελεί σημαντική απειλή για τη δημοκρατία μας», δήλωσε ο βουλέυτής.

«Η κατάργηση της οργάνωση έπρεπε να έχει διαταχθεί προ πολλού», σημείωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του CDU στο Αμβούργο. Η οργάνωση των Γκρίζων Λύκων ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1970 ως παραστρατιωτικό παρακλάδι του εξτρεμιστικού, φασιστικής ιδεολογίας τουρκικού κόμματος MHP (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης). Οι Γκρίζοι Λύκοι έγιναν γνωστοί στην δεκαετία του 1980 για βίαιες ενέργειες κατά αριστερών ακτιβιστών και των μειονοτήτων.

Η οργάνωση είναι ενεργή στην Τουρκία, αλλά και εντός της τουρκικής διασποράς στην Ευρώπη και σήμερα πρόσκειται στον Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να υιοθετεί την θρησκευτική του ρητορική. Νέες βίαιες ενέργειες των Γκρίζων Λύκων κατά της αρμενικής κοινότητας σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Βιέν και την Ντιζόν με το πρόσχημα του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζει η Τουρκία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις