Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης live: Σε νέο lockdown η Ελλάδα – SMS, σχολεία, κλειστά καταστήματα
ΚΛΕΙΝΕΙ ΞΑΝΑ Η ΧΩΡΑ

Μητσοτάκης live: Σε νέο lockdown η Ελλάδα – SMS, σχολεία, κλειστά καταστήματα

Μητσοτάκης live: Η χώρα ξανά σε καθεστώς lockdown - Αρνητικά ρεκόρ, "πνίγονται" τα νοσοκομεία

Μητσοτάκης live: Η αντίστροφη μέτρηση για το lockdown τριών εβδομάδων που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 ξεκίνησε. Πώς θα διαμορφωθεί η καθημερινότητά μας από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου; Τι θα είναι ανοιχτό και τι θα είναι κλειστό; Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες θα ξαναζήσουμε τους περιορισμούς του Μάρτη και του πρώτου lockdown λόγω κορονοϊού, με κάποιες βασικές διαφορές. Αυτό που θα επανέλθει πάντως είναι το μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό13033, προκειμένου να μπορούμε να μετακινηθούμε, ενώ θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό κι εντός των ορίων των νομών από τις 21:00 έως τις 05:00. Κλειστά σχολεία θα έχουμε αλλά όχι σε όλες τις βαθμίδες, ενώ λιανεμπόριο και εστίαση αναμένεται να κατεβάσουν ρολά.

Αναλυτικά:

Ανοιχτά

Καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και pet shop

Καταστήματα εστίασης μόνο για delivery και take away

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Ξενοδοχεία, βιομηχανία και χονδρεμπόριο

Δημοτικά και νηπιαγωγεία

Πρατήρια Βενζίνης

Φαρμακεία

Κλειστά

Λιανεμπόριο

Εστίαση

Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια (θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση)

Φροντιστήρια (θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση)

Γυμναστήρια

Επαναφορά του 13033

Η αποστολή των SMS στο 13033 θα γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό

Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)

Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας, με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς την αποστολή SMS.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις