Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καλογρίτσας – Παππάς: Μια κατάθεση “φωτιά”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλογρίτσας – Παππάς: Μια κατάθεση “φωτιά”

Καλογρίτσας - Παππάς: Τι κατέθεσε ο επιχειρηματίας για τις μεθοδεύσεις του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες - Επανέλαβε ότι η σύμβαση 3 εκατ. ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC ήταν εικονική

Καλογρίτσας – Παππάς: Τις υποδείξεις του Νίκου Παππά και των συνεργατών του για το σκοτεινό παιχνίδι με τις τηλεοπτικές άδειες περιέγραψε ο Χρήστος Καλογρίτσας, καταθέτοντας για πρώτη φορά ο ίδιος στις δικαστικές αρχές. Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός του έκανε υποδείξεις για να μπει μπροστά ώστε να στηθεί ένα τηλεοπτικό κανάλι που θα στήριζε το τότε Μέγαρο Μαξίμου. Αποκαλυπτικά στοιχεία κατέθεσε επί 2,5 ώρες στη πταισματοδίκη Αμαρουσίου ο Χρήστος Καλογρίτσας για το ζοφερό παρασκήνιο που στήθηκε γύρω από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο άλλοτε «κόκκινος» εργολάβος επιβεβαίωσε, για πρώτη φορά καταθέτοντας ο ίδιος στις δικαστικές αρχές, το περιεχόμενο της μήνυσης και του υπομνήματος της εταιρείας «Τοξότης», περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις υποδείξεις του Νίκου Παππά και των συνεργατών του, τους οποίους δεν ρωτήθηκε να κατονομάσει. «Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: ‘Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο’».

«Θα φτιάξουμε εφημερίδα»

Ο επιχειρηματίας πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις και άρχισε να διεκπεραιώνει τις εντολές της τότε κυβέρνησης.

«Όταν η CCC υπαναχώρησε, ο Παππάς μού είπε ότι αφού δεν θα κάνουμε κανάλι, θα φτιάξουμε μία εφημερίδα και καθ’ υπόδειξη του τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Documento».

Οι εξελίξεις αναμένονται πλέον καταιγιστικές, με τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή να θεωρείται μονόδρομος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις