Λιανική αγορά κίνηση: Που παρατηρείται ιδιαίτερη αύξηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιανική αγορά κίνηση: Που παρατηρείται ιδιαίτερη αύξηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Λιανική αγορά κίνηση: Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στα καταστήματα λιανικής - Σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

05.11.2020 | 16:37

Λιανική αγορά κίνηση: Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών λίγο πριν επιβληθεί το γενικό lockdown. Αν και η εικόνα δεν θυμίζει τον «πανικό» λίγο πριν την επιβολή της πρώτης αναστολής λειτουργίας του μεγαλύτερου μέρους της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, εν τούτοις πολλοί καταναλωτές σπεύδουν να στοκάρουν εκ νέου με βασικά αγαθά καθώς και να προμηθευτούν αναλώσιμα καθώς και είδη τεχνολογίας για την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση.

«Η κίνηση που υπάρχει σήμερα θυμίζει έντονα την αντίστοιχη ενός Σαββάτου», εξηγούσε στο newmoney.gr υπεύθυνος μεγάλου καταστήματος στην Αθήνα της κορυφαίας αλυσίδας λιανικής της χώρας. «Από το πρωί που ανοίξαμε έχουμε μεγάλη κίνηση», προσθέτει σημειώνοντας πως υπήρχαν ήδη ενδείξεις αυξημένης ζήτησης απ’ τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney απ’ την 29η Οκτωβρίου και μετά τα καταστήματα ο τζίρος που κάνουν τα καταστήματα της εν λόγω αλυσίδας κινούνται με έναν ρυθμό +50% σε σχέση με ένα μήνα πριν.

«Δεν τίθεται ζήτημα έλλειψης προϊόντων»

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι καταναλωτές ότι δεν τίθεται ζήτημα έλλειψης προϊόντων. Ακόμα και γι αυτά που υπήρξε τεράστια ζήτηση στο πρώτο lockdown υπάρχει επαρκές στοκ», έλεγε εκπρόσωπος έτερης μεγάλης αλυσίδας. Αναγνωρίζει ωστόσο ότι δεν υπάρχει ο «πανικός» που επικρατούσε την περασμένη άνοιξη. «Ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα όπου η αυξητική τάση καταγράφεται εδώ και δύο εβδομάδες περίπου τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα σε σχέση με τις παραμονές του πρώτου lockdown», λέει.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. «Περισσότερο φεύγουν αναλώσιμα, και κυρίως μελάνια, αλλά και laptop, tablets και web cameras», λέει ο διευθυντής καταστήματος γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. «Πολλά είναι για μαθητές που θα πρέπει να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση», εξηγούσε.

Exit mobile version