Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν Γαλλία: Διπλασιασμός της συνοριακής αστυνομίας
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν Γαλλία: Διπλασιασμός της συνοριακής αστυνομίας

Μακρόν Γαλλία: Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι 4.800 άτομα της συνοριακής αστυνομίας θα ελέγχουν τα σύνορα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης

Μακρόν Γαλλία: Δραστικά μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας «σε βάθος» επανίδρυσης του χώρου Σένγκεν. Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις που ελέγχουν στα σύνορα διπλασιάζονται από 2.4009 σε 4.800, απόφαση που ελήφθη «εξαιτίας της ενίσχυσης της απειλής» μετά τις πρόσφατες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη στη Νίκαια, με τρεις νεκρούς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα σύνορα με την Ισπανία, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι βλέπει «ευνοϊκά» μια «σε βάθος» επανεξέταση των κανόνων που διέπουν τον χώρο Σένγκεν ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη. «Εύχομαι να υπάρξουν μια επανίδρυση του Σένγκεν και ένας μεγαλύτερος έλεγχος», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως θα κάνει «τις πρώτες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή στο (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο» του Δεκεμβρίου.

Αναβλήθηκε η επίσκεψη στη Βιέννη

Εν τω μεταξύ η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου επίσκεψη εργασίας του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη Βιέννη αναβάλλεται για αργότερα λόγω της κατάστασης στην Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας, ανακοίνωσε η Αυστριακή Καγκελαρία, η οποία χθες, Τετάρτη, το βράδυ είχε προαναγγείλει τις συνομιλίες που θα είχε ο Γάλλος πρόεδρος με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Αντί της επίσκεψης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας τηλεδιάσκεψη με θέμα τον αγώνα κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και κατά του πολιτικού Ισλάμ, για την οποία θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες μέσα στις ερχόμενες ημέρες, όπως αναφερόταν σχετικά.

Στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Καγκελαρίας υπογραμμιζόταν ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών Κουρτς και Μακρόν θα ήταν οι κοινές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του πολιτικού Ισλάμ. Συγκεκριμένα επρόκειτο να συζητηθούν ο χειρισμός των αποκαλούμενων “Foreign Terrorist Fighters”, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, ενώ επρόκειτο να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης, την περασμένη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου. Πέρα από τα μηνύματά του συμπαράστασης προς την αυστριακή πολιτειακή ηγεσία, ο Γάλλος πρόεδρος είχε επισκεφθεί προχθές προσωπικά την πρεσβεία της Αυστρίας στο Παρίσι και είχε υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις