Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο λοκντάουν Ελλάδα: Για παράταση κάνει λόγο ο Αθανάσιος Τσακρής
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο λοκντάουν Ελλάδα: Για παράταση κάνει λόγο ο Αθανάσιος Τσακρής

Νέο λοκντάουν Ελλάδα: Ο κ. Τσακρής σημείωσε πως ο δείκτης RO είναι πάνω από το 1 στο 1,2 με 1,3. Ακόμη τόνισε πως «η μάσκα στις μετακινήσεις θα είναι υποχρεωτική και στο γενικό lockdown».

Νέο λοκντάουν Ελλάδα: Σημαντική αύξηση θανάτων από τις επιπλοκές του κορωνοϊού αναμένεται να έχουμε στην χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες καθώς και αναγκαστική επιλογή ασθενών από τα νοσοκομεία, προειδοποίησε ο Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της εθνικής επιτροπής για την πανδημία. Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι περιμένουμε σημαντική αύξηση θανάτων καθώς το  Εθνικό Σύστημα Υγείας θα δοκιμαστεί πάρα πολύ.

Ο ίδιος, μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν ήδη  έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις επιλογής ασθενών από τα νοσοκομεία, απάντησε ότι η «εκθετική αύξηση θα δημιουργήσει τέτοιες καταστάσεις, είναι γεγονός. Και μην ξεχνάμε ότι πέρα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα περιμένουμε, δυστυχώς, σημαντική αύξηση και των ασθενών οι οποίοι θα καταλήγουν από τις επιπλοκές της Covid-19».

Ο κ. Τσακρής σημείωσε πως ο δείκτης RO είναι πάνω από το 1 στο 1,2 με 1,3. Ακόμη τόνισε πως «η μάσκα στις μετακινήσεις θα είναι υποχρεωτική και στο γενικό lockdown». Παράλληλα επισήμανε πως «ο καλός αερισμός των χώρων μειώνει το ιικό φορτίο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις