Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταστήματα λοκντάουν: Ποια θα παραμείνουν ανοιχτά
ΕΛΛΑΔΑ

Καταστήματα λοκντάουν: Ποια θα παραμείνουν ανοιχτά

Καταστήματα λοκντάουν: Στην απαγόρευση δεν εμπίπτουν όλα τα καταστήματα, αν και αρκετά θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Καταστήματα λοκντάουν: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και επίσημα το δεύτερο λοκντάουν στην Ελλάδα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στη χώρα από το Σάββατο και για τρεις εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο αυτό παρουσιάζει ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το λοκντάουν της άνοιξης, καθώς υπάρχουν κλάδοι που αυτή τη φορά θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Συγκεκριμένα στην απαγόρευση δεν εμπίπτουν όλα τα καταστήματα, αν και αρκετά θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Ειδικότερα θα ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου, με εξαίρεση τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων (super-market, mini-market και pet shop), τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής. Το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα ξενοδοχεία, θα παραμείνουν επίσης ανοιχτά. Όλα τα άλλα καταστήματα με διαφορετικούς ΚΑΔ από τα παραπάνω, θα είναι κλειστά.

Στα 800 ευρώ το επίδομα για όσους είναι σε αναστολή εργασίας το Νοέμβριο

Από εκεί και πέρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. το οικονομικό επιτελείο έχει συμφωνήσει σε τρία πρόσθετα μέτρα. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός αυτά είναι τα εξής:

  • Πρώτον, όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για τον Νοέμβριο, θα πάρουν ενίσχυση για τον Νοέμβριο στις αρχές Δεκεμβρίου 800 ευρώ αντί για 534 που ήταν η αρχική αποζημίωση. Πρόκειται για μέτρο πέραν του δώρου Χριστουγέννων, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
  • Δεύτερον, επεκτείνονται κατά 2 μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας τα οποία έληγαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.
  • Τρίτον, θα δοθούν 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι γύρω στους 130.000.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις