Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλογρίτσας – Παππάς νέα: Στον ανακριτή σήμερα ο ”κόκκινος” εργολάβος
ΕΛΛΑΔΑ

Καλογρίτσας – Παππάς νέα: Στον ανακριτή σήμερα ο ”κόκκινος” εργολάβος

Καλογρίτσας - Παππάς νέα: Αναμένεται να εμμείνει στα όσα είχε αναφέρει στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στις δικαστικές αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο

Καλογρίτσας – Παππάς νέα: Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι μετά τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για την εικονική σύμβαση των 3 εκατ. ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC και τον ρόλο που είχε διαδραματίσει στην υπόθεση ο υπουργός επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς καθώς και άλλα στελέχη της τότε κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου.Σήμερα, μάλιστα, ο Χρ. Καλογρίτσας καταθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, ενώπιον πταισματοδίκη νέα στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση, πυροδοτώντας με την κατάθεσή του ραγδαίες εξελίξεις. Να σημειωθεί πως η κατάθεση του επιχειρηματία δίδεται μετά από κλήτευσή του στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, με τη μήνυσή του ο αποκαλούμενος και ως «κόκκινος εργολάβος», αποδίδει κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση στους υπευθύνους της CCC. Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών, της εταιρείας «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα και της CCC για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον μηνυτή, τα χρήματα του καταβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Οι μηνυόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το ποσό δόθηκε στην εταιρία του Χρ. Καλογρίτσα για υπεργολαβία που του ανέθεσε στο έργο κατασκευής του «AL ZAHIA CITY CENTER MALL», στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμφανίζουν σχετική σύμβαση. Μάλιστα, ο λιβανέζικος κολοσσός έχει πετύχει την έκδοση απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για την επιστροφή του επίδικου ποσού. Μετά την εν λόγω κρίση του δικαστηρίου, όπου η «Τοξότης» δεν παρέστη επικαλούμενη «αφανή συμφωνία», η CCC προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο την εκτέλεση της απόφασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις