Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σακελλαροπούλου – Ακρόπολη: Επίσκεψη από την Πρόεδρο της Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου – Ακρόπολη: Επίσκεψη από την Πρόεδρο της Δημοκρατία

Σακελλαροπούλου - Ακρόπολη: Η κα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Λίνα Μενδώνη και τον Μανόλη Κορρέ

Σακελλαροπούλου – Ακρόπολη: Επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σαλελλαροπούλου προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κα Σακελλαροπούλου συνοδευόταν από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και από τον πρόεδρο της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Μανόλη Κορρέ.

Ο κ. Κορρές ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του στην μελέτη του έργου αναβάθμισης των υπηρεσιών προσβασιμότητας στην Ακρόπολη, η οποία εγκρίθηκε από Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενημέρωσε λεπτομερώς την Πρόερδο της Δημοκρατίας για τους νέους διαδρόμους πρόσβασης των AμεΑ, οι οποίοι μέχρι προσφάτως αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες κατά την περιήγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την διάστρωση, θέμα που προκάλεσαν αντιδράσεις από ορισμένους τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, η κα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται ο νέος ανελκυστήρας πλαγιάς ο οποίος θα μεταφέρει, γρήγορα και με ασφάλεια, τα άτομα με κινητικά προβλήματα και θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νέα αυτά έργα που θα διευκολύνουν μια ομάδα συμπολιτών μας να επισκέπτονται, χωρίς δυσκολίες και προβλήματα, τα μνημεία της Ακρόπολης.

Δείτε ακόμη
Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους – Κοντά στο lockdown η Αττική
Κόντρα Δούρου – ΝΔ: “Εισαι πρωταθλήτρια των ψεκασμένων”
Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ανάπτυξη της Ελλάδας η επένδυση Volkswagen

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις