Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων στη χώρα μας

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Δέκα ακόμα συμπολίτες μας έχασαν σήμερα τη μάχη με τον κορονοϊό, αυξάνοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών στους 675.

Αναλυτικά κατέληξαν:

– μία 53χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου του μαστού με εγκεφαλικές μεταστάσεις

– ένας 89χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα

– ένας 92χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ.

– ένας 60χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο «Σωτηρία»

– ένας 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα που ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Πατρών

– μία 87χρονη και μια 83χρονη  με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

– μια 52χρονη που εισήχθη χθες στο Κοργιαλένειο Μπενάκειο με ενδοεγκεφαλική αιμορραγία και χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα

– ένας 90χρονος στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα

– μια 92χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με υποκείμενα νοσήματα

Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού αναμένεται να φέρουν νέα μέτρα, ενώ πλέον η Αττική βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην…γκρίζα ζώνη. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί η απόφαση για lockdown, όπως στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός από την διάδοση του κορονοϊού στην πρωτεύουσα. Παρότι αποτελεί απευκταίο σενάριο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και τις επόμενες ημέρες να ληφθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και στην Αττική.

Ο πρωθυπουργός έχει αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία αξιολογούνται όλα τα τελευταία στοιχεία. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη και όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού με ταξίδια από και προς τις κόκκινες περιοχές είναι μεγάλος και προκειμένου να αποφευχθεί, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να τις απαγορεύσει πριν το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις