Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό: Τι εξετάζει η κυβέρνηση
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό: Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό: Χθες ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου σχεδίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το επόμενο 10ήμερο κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμο.

Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό: Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. Ως εκ τούτου, η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό φαίνεται πως είναι το πρώτο από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Όλα δείχνουν πως απλώς είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί αυτό το μέτρο.

Τα σενάρια είναι δύο: Είτε θα ισχύει από την πρώτη στιγμή παντού και κάθε μέρα, είτε σε πρώτη φάση θα ισχύει μόνο τα Σαββατοκύριακα με προοπτική να εφαρμοστεί και καθημερινά σε μια επόμενη φάση.

Χθες ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου σχεδίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το επόμενο 10ήμερο κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμο. Στην περίπτωση που τα κρούσματα, ο δείκτης θετικότητας και κυρίως η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθήσουν να αυξάνονται, το επόμενο βήμα είναι  το γενικό lockdown όπως  την άνοιξη, με εξαίρεση τα σχολεία και συγκεκριμένα τα δημοτικά καιτα γυμνάσια.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Αττική βρε βρίσκεται  ένα βήμα πριν το lockdown η Αττική. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα – ειδικά για την Αττική – είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα οι πιθανότητες θα ήταν 20% για τοπικό lockdown. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα και τότε θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

Δείτε ακόμη
Τουρκικά ΜΜΕ: «Άνοιξε για λατρεία το πρώτο τζαμί στην Αθήνα»
Πώς γίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις