Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μητσοτάκης – Κουρτς: « Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη», το μήνυμα του πρωθυπουργού
ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης – Κουρτς: « Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη», το μήνυμα του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης - Κουρτς: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αυστριακό λαό

Μητσοτάκης – Κουρτς:  Με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αυστριακό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη. Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αυστριακό λαό αναφέροντας τα εξής:

«Σοκαρισμένος από τις τρομερές επιθέσεις στη#Vienna. Έχω μεταφέρει στον @sebastiankurz την πλήρη αλληλεγγύη μας. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη και τις αρχές που ασχολούνται με την κατάσταση. Οι καρδιές μας, είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους.

«Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτε» δηλώνει ο πρόεδρος Μακρόν

«Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτε», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη μετά την ανταλλαγή πυρών το βράδυ της Δευτέρας στην καρδιά της Βιέννης, σε μια επίθεση που ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

«Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού (…). Μετά τη Γαλλία, μια φιλική χώρα γίνεται στόχος επίθεσης. Αυτή είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτε», τόνισε σε tweets του, γραμμένα στα γαλλικά και στα γερμανικά.

Καταδίκασε ο Μισέλ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα το βράδυ στην Βιέννη. «Η Ευρώπη καταδικάζει έντονα αυτή την άνανδρη ενέργεια που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες», ανέφερε σε tweet του ο Μισέλ. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τα θύματα και το λαό της Βιέννης μετά από την φρικτή επίθεση σήμερα το βράδυ».

«Είμαι σοκαρισμένη και συγκλονισμένη από τη βίαιη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων και τον αυστριακό λαό», δήλωσε σε tweet της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Η Ευρώπη στέκεται πλήρως αλληλέγγυα με την Αυστρία. Είμαστε ισχυρότεροι από το μίσος και τον τρόμο», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε «σοκαρισμένος και συντετριμμένος» από τις «επιθέσεις», χαρακτηρίζοντας αυτές μια «πράξη δειλίας, βίας και μίσους». «Παντού στην ήπειρό μας, είμαστε ενωμένοι ενάντια στη βία και το μίσος», έγραψε στο twitter από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Συμπαράσταση εκφράζει η κυβέρνηση της Γερμανίας

Για «τρομακτικές» ειδήσεις από την Βιέννη κάνει λόγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter και εκφράζει την συμπαράστασή του στα θύματα και τους τραυματίες, αναφερόμενο στην τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

«Τρομακτικές, δυσάρεστες ειδήσεις μας έρχονται απόψε από την Βιέννη. Ακόμη κι αν το μέγεθος της τρομοκρατίας δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί: Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται με τους τραυματίες και τα θύματα. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε μπροστά στο μίσος που θέλει να διασπάσει τις κοινωνίες μας», αναφέρεται στην ανάρτηση, την οποία αναπαρήγαγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Δεν υπάρχει χώρος για μίσος στην Ευρώπη» δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε «καταδίκασε απερίφραστα» τους πυροβολισμούς που έσπειραν τον τρόμο τη Δευτέρα το βράδυ στο κέντρο της Βιέννης, σε μια επίθεση που η αυστριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατική. «Δεν υπάρχει χώρος για μίσος και βία στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι», είπε ο Κόντε σε tweets του στα ιταλικά και στα γερμανικά.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε σε ανάρτησή του ότι «Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει» μετά από αυτή την «αποκρουστική επίθεση».

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο γγ του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας χθες Δευτέρα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, «ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης της Βιέννης, όπου αναφέρθηκαν επιθέσεις ενόπλων σε πολλά σημεία». Ο Γκουτέρες «εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των νεκρών και «εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προστίθεται.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ «καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις αυτές και επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών προς τον λαό και την κυβέρνηση της Αυστρίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Τζο Μπάιντεν καταδικάζει μια «φρικιαστική» τρομοκρατική ενέργεια

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε χθες Δευτέρα, ενώ συνέχιζε την προεκλογική του εκστρατεία στο Πίτσμπεργκ (Πενσιλβάνια), αυτή που αποκάλεσε «φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση» στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

«Πρέπει όλοι μας να ορθώσουμε ενωμένοι το ανάστημά μας μπροστά στο μίσος και τη βία», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ο Ντ. Τραμπ τονίζει ότι οι «σατανικές» τρομοκρατικές ενέργειες «πρέπει να σταματήσουν»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε μέσω Twitter «ακόμη μια χαμερπή τρομοκρατική ενέργεια» στη Βιέννη, όπου χθες βράδυ ένοπλοι σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους, κρίνοντας πως αυτές οι «σατανικές επιθέσεις» πρέπει να σταματήσουν.

«Προσευχόμαστε για τους πολίτες της Βιέννης έπειτα από ακόμη μια χαμερπή τρομοκρατική ενέργεια στην Ευρώπη. Αυτές οι σατανικές επιθέσεις εναντίον αθώων ανθρώπων πρέπει να σταματήσουν. Οι ΗΠΑ στέκουν στο πλευρό της Αυστρίας, της Γαλλίας και όλης της Ευρώπης στον αγώνα τους εναντίον των τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένων των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών τρομοκρατών», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικης δικτύωσης Twitter παραμονή των εκλογών.

«Σοκαρισμένος» ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στη Βιέννη και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους πολίτες της Αυστρίας.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος εξαιτίας των φρικτών επιθέσεων στη Βιέννη απόψε. Οι σκέψεις του ΗΒ βρίσκονται στον λαό της Αυστρίας – στέκουμε στο πλευρό σας, ενωμένοι μαζί σας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας», σημείωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών μέσω Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις