Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΕΘ Ελλάδα κορονοϊός: «Στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σχεδόν γεμίσει»
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΘ Ελλάδα κορονοϊός: «Στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σχεδόν γεμίσει»

ΜΕΘ Ελλάδα κορονοϊός: Kαι τα απλά κρεβάτια με ασθενείς covid είναι πλήρη και για να νοσηλευθούν επιπλέον ασθενείς χρησιμοποιούνται κρεβάτια άλλων κλινικών που στερούνται από τους υπόλοιπους ασθενείς, πρόσθεσε ακόμη, η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα

ΜΕΘ Ελλάδα κορονοϊός: Την απόγνωση των γιατρών για την εξέλιξη της αντιμετώπισης της πανδημίας μετέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα μιλώντας στην εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3.

Η κα Κατσίμπα επισήμανε ότι οι 43 επιπλέον ΜΕΘ που εξαγγέλθηκαν για τη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σχεδόν γεμίσει και ότι για να δημιουργηθούν αυτές οι ΜΕΘ μεταφέρθηκαν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές. Επιπλέον και τα απλά κρεβάτια με ασθενείς covid είναι πλήρη και για να νοσηλευθούν επιπλέον ασθενείς χρησιμοποιούνται κρεβάτια άλλων κλινικών που στερούνται από τους υπόλοιπους ασθενείς.

Σοκ στα Ιωάννινα – Όλοι οι ηλικιωμένοι γηροκομείου θετικοί στον κορονοϊό

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε γηροκομείο στα Ιωάννινα. Οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ θετικοί στη νόσο βρέθηκαν και εργαζόμενοι. Ο ιδιοκτήτης του Γηροκομείου απηύθυνε έκκληση μέσω του epiruspost.gr, επισημαίνοντας ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος για τη μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο, την ώρα που παραμένουν χωρίς περίθαλψη και φροντίδα. Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων του ιδιωτικού κέντρου φροντίδας των ηλικιωμένων έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση. «Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο.

Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία. Μέχρι στιγμής, από τους 56 θετικούς, 21 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να καλύψει μέρος των αναγκών τους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει είναι υπερήλικες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Κρούσματα κορονοϊού στην Πολεμική Αεροπορία

Μεγάλη διασπορά και στην Πολεμική Αεροπορία έχει ο κορονοϊός. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, συνολικά στην Πολεμική Αεροπορία αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί 156 θετικά κρούσματα αξιωματικών, υπαξιωματικών και προσωπικού των «φρουρών του Αιγαίου» με Covid-19.

Στην Σχολή Ικάρων, για παράδειγμα, έχουν εντοπιστεί τέσσερις φοιτητές με κορονοϊό, τρεις εκ των οποίων είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους και ο τέταρτος βρίσκεται σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Η συντριπτική πλειονότητα των 156 καταγεγραμμένα ασθενών με Covid-19 στην Πολεμική Αεροπορία δεν είναι ιπτάμενοι, εκτός από δύο. Τα δύο κρούσματα με κορονοϊό δεν αφορούν πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, αλλά ιπτάμενους σε άλλους τύπους αεροσκαφών. Δύο κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα και ακόμη δύο σε σμηνίτες που υπηρετούν στο Τατόι, στην Σμηναρχία τεχνικής εκπαίδευσης.

Τα 156 κρούσματα της Covid-19 στην Πολεμική Αεροπορία, αυτή την περίοδο, κατά την δεύτερη φάση της πανδημίας, είναι πολλαπλάσια των περιστατικών του προηγούμενου Μαρτίου-Απριλίου, όπου είχαν καταγραφεί περίπου 20 ασθενείς με κορονοϊό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις