Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Τηλεδιάσκεψη με Πρυτάνεις για τον προπηλακισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Τηλεδιάσκεψη με Πρυτάνεις για τον προπηλακισμό

Μητσοτάκης Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη θα έχει σήμερα, Δευτέρα στις 16:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον προπηλακισμό του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.  Ο πρωθυπουργός, μετά την σοκαριστική επίθεση που δέχτηκε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ από αναρχικούς, αποφάσισε να συζητήσει με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας, καθώς και τις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη ώστε να αποφασιστούν δράσεις για να σταματήσει η κατάσταση με τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις σε Πανεπιστήμια από αγνώστους.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Να υπενθυμίσουμε πως την Παρασκευή το βράδυ ο πρύτανης στην ΑΣΟΕΕ, Δ. Μπουραντώνης, δέχτηκε επίθεση από 15 περίπου άτομα, τα οποία αφού βανδάλισαν το γραφείο του, του κρέμασαν ταμπέλα στον λαιμό, όπου αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Η φρικιαστική εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές, προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων και της ΠτΔ μεταξύ άλλων, που καταδίκασαν την ενέργεια αυτή.

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

Έκτακτη διαδικτυακή Σύνοδο θα πραγματοποιήσουν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, σήμερα το απόγευμα, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού την ανακοίνωσε στον προεδρεύων της Συνόδου Πρύτανη του ΑΠΘ Ν. Παπαιωάννου, ο οποίος ενημέρωσε τους υπόλοιπους Πρυτάνεις και συμφωνήθηκε η Σύνοδος να πραγματοποιηθεί σήμερα απόγευμα.

Στη Σύνοδο εκτός από την υπουργό Παιδείας θα παραβρίσκεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Οι Πρυτάνεις θα συνέλθουν εκ νέου, σε έκτακτη Σύνοδο, αύριο, Τρίτη το απόγευμα για να διατυπώσουν τις θέσεις τους για τη βία στα ΑΕΙ και ειδικότερα για την επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναμένεται να συζητηθούν δραστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της βίας και της ανομίας στα Πανεπιστήμια, επαναφέροντας το σενάριο για την είσοδο με κάρτα, το οποίο συζητείται τα τελευταία χρόνια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις