Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ – παράταση: Επέκταση 2 μηνών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ – παράταση: Επέκταση 2 μηνών

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ - παράταση: Για 2 μήνες επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν ή λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ – παράταση: Για 2 μήνες επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν ή λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Δηλαδή, για όσους η επιδότηση έληξε εντός του εν λόγω 4μήνου δικαιούνται τώρα να πάρουν άλλα δύο μηνιαία επιδόματα ανεργίας. Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

– Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

– Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 € (έως 360 € μηνιαίως).

– Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).

Πότε καταβάλλονται τα ποσά

Οι άνεργοι που ολοκλήρωσαν την 12μηνη επιδότησή τους εντός Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου θα λάβουν εφάπαξ τα δύο μηνιαία επιδόματα εντός Νοεμβρίου, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Οι άνεργοι που θα ολοκληρώσουν την 12μηνη επιδότησή τους εντός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα λάβουν σε δυο δόσεις – μηνιάτικα τα δύο επιπλέον μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται. Μετά την λήξη του 12μήνου της επιδότησής τους θα λάβουν άλλα δυο μηνιαία επιδόματα ανεργίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις