Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάρτι κορονοϊός – Γαλλία: Σάλος με δόκιμους αστυνομικούς
ΚΟΣΜΟΣ

Πάρτι κορονοϊός – Γαλλία: Σάλος με δόκιμους αστυνομικούς

Πάρτι κορονοϊός - Γαλλία: Στις εικόνες οι περισσότεροι φαίνονται να φορούν μάσκες, πολλοί από τους οποίους βέβαια χωρίς να καλύπτουν με αυτές τη μύτη ή ακόμη και το στόμα.

Πάρτι κορονοϊός – Γαλλία: Αντιδράσεις προκαλούν στη Γαλλία οι εικόνες δοκίμων αστυνομικών να παρτάρουν εντός της αστυνομικής σχολής, αγνοώντας τα μέτρα περιορισμού για τον κορωνοϊό. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο από τη πόλη Νίμ της Γαλλίας, όπου εδράζεται η Εθνική Αστυνομική Σχολή της χώρας. Σε αυτά, φαίνονται εκατοντάδες δόκιμοι αστυνομικοί να χορεύουν και να διασκεδάζουν στους χώρους της σχολής, υπό τους ήχους δυνατής μουσικής.

Στις εικόνες οι περισσότεροι φαίνονται να φορούν μάσκες, πολλοί από τους οποίους βέβαια χωρίς να καλύπτουν με αυτές τη μύτη ή ακόμη και το στόμα. Δυνατή μουσική και φωνές ακούγονται από τον προαύλιο χώρο της Εθνικής Αστυνομικής Σχολής στη Γαλλία.

«Έσπασαν» την απαγόρευση κυκλοφορίες οι δόκιμοι αστυνομικοί

Παρότι όπως έγινε γνωστό, το παράνομο πάρτι έγινε στις 28 Οκτωβρίου, πριν δηλαδή τεθεί σε ισχύ το ολικό Lockdown, στο διαμέρισμα της Οξιτανί ίσχυε απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, η οποία και φυσικά δεν τηρήθηκε. Η δυνατή μουσική κινητοποίησε μια ομάδα αστυνομικών που έφτασε στο σημείο προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

https://twitter.com/Raph_journalist/status/1322902082249236485?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1322902082249236485%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fgallia-dokimoi-astynomikoi-parti-apagoreysi

Οι δόκιμοι δεν πτοήθηκαν από την έφοδο αστυνομικών στη Γαλλία

Στο βίντεο ακούγονται οι δόκιμοι αστυνομικοί να σφυρίζουν εναντίον των συναδέλφων τους. Όπως διαβάζουμε μάλιστα, οι νεαροί φώναζαν «αρά, αρά, αρά», ένα σύνθημα γνωστό στα γκέτο της χώρας, που χρησιμοποιούν οι διακινητές ναρκωτικών προκειμένου να ειδοποιήσουν για την παρουσία της αστυνομίας. Εν τέλει, η ομάδα των αστυνομικών αποβιβάστηκε από το όχημα προκειμένου να διαλυθεί το συγκεντρωμένο πλήθος.

Εσωτερική έρευνα έχει ξεκινήσει για το περιστατικό από τις αρμόδιες Αρχές στη Γαλλία, που καλεί τους δόκιμους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο πάρτι να καταθέσουν γραπτή αναφορά για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου.

«Σπουδαστές στην αστυνομική σχολή της Νιμ φαίνεται πως οργάνωσαν «παράνομο πάρτι» μέσα στην καραντίνα. Απόλυτα απαράδεκτο. Αν κάτι τέτοιο επαληθευτεί, οι υπεύθυνοι σπουδαστές δεν θα είναι άξιοι να φορούν την στολή και θα αποπεμφθούν. Για να σας σεβαστούν, πρέπει να σέβεστε» έγραψε το απόγευμα της Κυριακής για το περιστατικό, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμαράν

Δείτε ακόμη

Εικόνες σοκ στη Γαλλία: Ρέιβ πάρτι με 10.000 άτομα στην ύπαιθρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις