Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αναστασιάδης – Τατάρ: Αύριο η πρώτη συνάντησή τους
ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης – Τατάρ: Αύριο η πρώτη συνάντησή τους

Αναστασιάδης - Τατάρ: Την πολιτική βούληση της κυπριακής κυβέρνησης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα μεταφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης στον Ερσίν Τατάρ στην αυριανή, πρώτη, συνάντησή τους

Αναστασιάδης – Τατάρ: Την πολιτική βούληση της κυπριακής κυβέρνησης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα μεταφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης στον Ερσίν Τατάρ στην αυριανή, πρώτη, συνάντησή τους. Όπως σημείωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος πρόθεση του Νίκου Αναστασιάδη είναι η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά και εξέφρασε την ελπίδα ότι την ίδια βούληση θα επιδείξει και η τουρκοκυπριακή πλευρά.

«Είναι λογικό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατία θα μεταφέρει στον κ. Τατάρ την ισχυρή του πολιτική βούληση να ανταποκριθεί θετικά σε πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών», ανέφερε ο κ. Κούσιος. «Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ξεκάθαρες και αυτές έχουν επιβεβαιωθεί εξάλλου πολλές φορές» τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας τόσο τη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου 2019 στο Βερολίνο όσο και την επιστολή που απέστειλε ο Αναστασιάδης στο ΓΓ ΟΗΕ στις 19 Οκτωβρίου με την οποία εξέφραζε την επιθυμία του να προσέλθει στο διάλογο.

Ο Αναστασιάδης θα θέσει το ζήτημα της Αμμοχώστου

«Ελπίζουμε ότι τόσο η Τουρκία όσο και τουρκοκυπριακή πλευρά θα ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ και θα επιδείξουν κι αυτοί την ίδια πολιτική βούληση», σημείωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Τέλος, ο κ. Κούσιος υπογράμμισε ότι είναι λογικό ο Νίκος Αναστασιάδης να θέσει στην αυριανή συνάντηση και το ζήτημα των Βαρωσίων και του σεβασμού των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Πρέπει να πούμε, ότι οι εξελίξεις καθόσον αφορά το θέμα της Αμμοχώστου δεν είναι σίγουρα εκείνες, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία ενός σωστού κλίματος για την επανέναρξη των συνομιλιών», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις