Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαγνησία κόκκινο: Από την Τρίτη λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης
ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία κόκκινο: Από την Τρίτη λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης

Μαγνησία κόκκινο: Στο «κόκκινο» περνάει από το πρωί της Τρίτης και η Μαγνησία, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες

Μαγνησία κόκκινο: Στο «κόκκινο» περνάει από το πρωί της Τρίτης και η Μαγνησία, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να σχετίζεται με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κάτοικοι της Λάρισας που βρίσκεται στο «κόκκινο» αποφάσισαν να μετακομίσουν τη διασκέδασή τους σε κίτρινες πόλεις, όπως ο Βόλος. Μήνυμα του «112» ενημερώνει τους πολίτες στη Μαγνησία ότι η περιοχή μπαίνει στο «κόκκινο», από τις 06:00. Στο μήνυμα οι κάτοικοι προειδοποιούνται για αυξημένο κίνδυνο λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή και καλούνται να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους.

https://twitter.com/112Greece/status/1323311338576379908

Σε τοπικό lockdown Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τοπικά lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες για τις επόμενες 14 ημέρες. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Κατόπιν τούτου, επανέρχεται η υποχρέωση των πολιτών να στέλνουν μήνυμα SMS πριν τις μετακινήσεις τους, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Επιπλέον, οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις προς και από τη Θεσσαλονίκη αναστέλλονται για το ίδιο διάστημα.

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις