Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Ευελπίδων: Με αφορμή τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Ευελπίδων: Με αφορμή τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι

Επεισόδια Ευελπίδων: Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά σε αλληλέγγυους που άρχισαν να πετούν αντικείμενα, όταν εμφανίστηκε το βαν με τους συλληφθέντες της συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο

Επεισόδια Ευελπίδων: Την αντίδραση ομάδας νεαρών που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να συμπαρασταθούν στους 13 συλληφθέντες της χθεσινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι, προκάλεσε η μεταφορά πριν από λίγο εντός των δικαστηρίων των εννέα συλληφθέντων από τη συγκέντρωση Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι μόλις είδαν το βανάκι της αστυνομίας που μετέφερε τους εννέα συλληφθέντες κατά τη συγκέντρωση Χρυσαυγιτών άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Απαντώντας κάποιοι από τους συλληφθέντες που βρίσκονταν μέσα στο αστυνομικό όχημα έκαναν άσεμνες χειρονομίες με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα.

Οι υποστηρικτές των αντιφασιστών άρχισαν να πετούν αντικείμενα στο όχημα της αστυνομίας και να το χτυπούν με τα χέρια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών μέσα στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικρατήσει πανδαιμόνιο. Μάλιστα, οι υποστηρικτές των αντιφασιστών εξακολουθούν να παραμένουν στο χώρο των δικαστηρίων φωνάζοντας συνθήματα.

Συγκέντρωση στο Γαλάτσι: «Δεν υπήρξε κακοποίηση παιδιού», λέει η ΕΛΑ.Σ

«Καμία κακοποίηση πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σχετικά με τα γεγονότα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα, χθες το απόγευμα. Από τα επεισόδια συνελήφθησαν δεκατρία άτομα (10 άνδρες και 3 γυναίκες). Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας, και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια.

Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης του covid -19». Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και «κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών» «με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης», με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο ένας από τους άνδρες συνελήφθη σε παρακείμενο κατάστημα, αφού προηγουμένως χτύπησε αστυνομικό με κοντάρι που έφερε και το οποίο κατασχέθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις