Αθλητισμός – κορωνοϊός: Το ερασιτεχνικό… λουκέτο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητισμός – κορωνοϊός: Το ερασιτεχνικό… λουκέτο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Αθλητισμός - κορωνοϊός: Αντιδράσεις και απόγνωση το χώρο του αθλητισμού για το γενικευμένο λόκνταουν ακόμα και σε ανοιχτά γήπεδα ή σε διοργανώσεις χωρίς κόσμο!

02.11.2020 | 22:25

Αθλητισμόςκορωνοϊός: Με διευκρινιστική ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναλύει ποιοι θα είναι οι περιορισμοί που προβλέπονται για τον αθλητισμό, στα ενισχυμένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όσο αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά την τέλεση αγώνων για τις περιοχές που βρίσκονται στην κόκκινη, αλλά και την κίτρινη ζώνη, οριστικά απαγορεύεται. Στην κόκκινη ζώνη, μάλιστα, απαγορεύεται οποιαδήποτε ομαδική προπόνηση. Σε κίτρινες περιοχές, επιτρέπονται οι προπονήσεις που θα διεξάγονται με μείωση στον αριθμό των ταυτόχρονα αθλουμένων. Συγκεκριμένα, (εδώ) η ανακοίνωση της ΓΓΑ που καθορίζει το αύριο στον ερασιτεχνικό και όχι μόνο αθλητισμό, τουλάχιστον για έναν μήνα ελέω πανδημίας.

Από χθες, πάντως, έχουν εκδοθεί δεκάδες ανακοινώσεις από όλη την Ελλάδα αναφορικά με την απαγόρευση του αθλητισμού και τη διακοπή των διοργανώσεων. Τα σωματεία μιλούν για λουκέτο και διάλυση δεδομένου του ότι η διακοπή έρχεται για δεύτερη φορά σε ένα εξάμηνο. Και επιμένουν ότι εν πολλοίς αυτή τη φορά είναι αδικαιολόγητη. Και αναφέρεται από πολλούς συλλόγους πως δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής η επαγγελματική λίγκα και όχι το ερασιτεχνικό παιχνίδι με μόνο αθλούμενους εντός γηπέδου.

Αθλητισμός – κορωνοϊός: Μετά των Φώτων!

Αυτό που επισημαίνεται, πάντως, είναι ότι ακόμα κι αν όλα πάνε ιδανικά και σε ένα μήνα αρθούν τα μέτρα, ο αθλητισμός δεν θα επανεκκινήσει. Οι ομάδες των κόκκινων περιοχών θα έχουν μείνει επί μήνα εκτός προπονήσεων. Θα θέλουν τουλάχιστον 15-20 μέρες προετοιμασίας οι αθλητές και όταν είναι έτοιμοι θα έχουν φτάσει τα Χριστούγεννα. Αρα πάμε για επανέναρξη στην ιδανικότερη των περιπτώσεων μετά τα Φώτα. Με ότι αυτο συνεπάγεται για σωματεία σε δίμηνη παύση. Και με μικρό χρονικό διάστημα να απομένει για την ολοκλήρωση των διοργανωσεων!

Δείτε ακόμη:

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στις εκλογές του 2020
Με Νεντελτσιάρου, Σάκχοφ η ΑΕΚ 2-1 ανατροπή με ΟΦΗ
Γίνε Άρης να… τριποντάρεις, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης
Exit mobile version