Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρνητές κορονοϊού Ελλάδα: Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αρνητές κορονοϊού Ελλάδα: Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας

Αρνητές κορονοϊού Ελλάδα: Παρά το γεγονός ότι ολόκληρος ο πλανήτης «φλέγεται από την λαίλαπα» του κορωνοϊού, κάποιοι επιμένουν να παρακούν τις συστάσεις των ειδικών, χωρίς φόβο.

Αρνητές κορονοϊού Ελλάδα: Τη στιγμή που τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2 χιλιάδες ημερησίως και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πενταψήφιο αριθμό, εάν δεν τηρήσουμε τα νέα μέτρα, υπάρχουν ακόμα και τώρα κάποιοι που αρνούνται ότι υπάρχει Κορωνοϊός. Ο Ηλίας Μόσιαλος επαίνεσε δημόσια τον Πρωθυπουργό που αναφέρθηκε ευθέως σε “ψεκασμένους”, τη στιγμή που έρευνα δείχνει ότι οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη είναι ο δεύτερος λαός που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας για τους θανάτους από κορωνοϊό, μετά τη Νιγηριανούς.

Οι αντιρρησίες της υγείας συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, πλάθοντας σενάρια συνωμοσιολογίας και καλλιεργώντας μια κουλτούρα παραβατικής συμπεριφοράς, εις βάρος των συνανθρώπων μας. Παρά το γεγονός ότι ολόκληρος ο πλανήτης «φλέγεται από την λαίλαπα» του κορωνοϊού, κάποιοι επιμένουν να παρακούν τις συστάσεις των ειδικών, χωρίς φόβο.

Έκκληση Μητσοτάκη προς «αρνητές»

Να μην αμφισβητούμε τις συμβουλές και κατευθύνσεις των επιστημόνων, τις οποίες εφαρμόζει η ελληνική πολιτεία, ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του.

Τη διασπορά ψευδών ειδήσεων από ανθρώπους που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, σχολίασε για ακόμα μια φορά μέσω ανάρτησης του στο Facebook, ο Ηλίας Μόσιαλος, υπερθεματίζοντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο του διάγγελμα.

“Με τους ψεκασμένους και τα τρολ δεν υπάρχει διάλογος. Διάλογος γίνεται με ορθολογικούς ανθρώπους που προτείνουν διαφορετικές προσεγγίσεις και εναλλακτικές προτάσεις πάντα μέσα στα πλαίσια της αναγνώρισης ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη πανδημία.
Δεν μπορεί μια μικρή μειοψηφία να τρομοκρατεί και παραπληροφορεί συστηματικά”.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, που παρουσίασε ο Guardian, η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο , μετά τη Νιγηρία, στους αρνητές των θανάτων από κορωνοϊό. Το 46% των Ελλήνων πιστεύει ότι ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό είναι πλασματικός , ενώ η μόνη χώρα που έχει περισσότερους δύσπιστους από την Ελλάδα είναι η Νιγηρία, καθώς εκεί το ποσοστό των αρνητών της θνησιμότητας του ιού φτάνει το 59%.

Ο περισσότερος κόσμος συμμορφώνεται με τα μέτρα προστασίας και τη χρήση μάσκας, ενώ παράλληλα κάνει έκκληση σε όσους δεν προσέχουν, να σέβονται τους συνανθρώπους τους και τις ευπαθείς ομάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις