Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρύτανης ΑΣΟΕΕ – ταμπέλα: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Πρυτάνεων τη Δευτέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ – ταμπέλα: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Πρυτάνεων τη Δευτέρα

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ – ταμπέλα: Η ανακοίνωση κάνει λόγο για ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ – ταμπέλα: Tην άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν οι σοκαριστικές εικόνες από το γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, στις οποίες κουκουλοφόροι εμφανίζονται να κρεμούν στον λαιμό του πρύτανη ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γεννηματά: Οι φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά με αιχμές κατά του πρωθυπουργού, για τον νόμο – φούσκα για το άσυλο, όπως ανέφερε, καταδίκασε την επίθεση εναντίον του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. «Αυτές οι φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο. Ο σκοταδισμός δεν θα επικρατήσει. Η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι στοιχειώδης υποχρέωση των αρχών.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο νόμος του κ. Μητσοτάκη, η μεγάλη δήθεν μεταρρύθμιση που θα άλλαζε την εικόνα των Πανεπιστημίων ήταν απλά άλλη μια μεγάλη φούσκα», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Γεννηματά.

Τσακαλώτος: «Πράξη αποκτήνωσης» ο προπηλακισμός του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Τον αποτροπιασμό του για την εξοργιστική εικόνα διαπόμπευσης του Πρύτανη του ΟΠΑ εξέφρασε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας πως «είναι ακριβώς στον αντίποδα όσων υποστηρίζει η Aριστερά». Η ανάρτηση Τσακαλώτου:

«Για όσα συνέβησαν στην ΑΣΟΕΕ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η διαπόμπευση δεν έχει καμία σχέση με αγώνα, καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, καμία σχέση με την προάσπιση αιτημάτων. Είναι μια απαράδεκτη πράξη αποκτήνωσης που μόνο σκοπό έχει να καταρρακώσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και είναι ακριβώς στον αντίποδα όσων υποστηρίζει η Aριστερά. Ως πρώην καθηγητής της ΑΣΟΕΕ αλλά και ως πολίτης δηλώνω απερίφραστα τον αποτροπιασμό μου.

Δεν θα αναπαράξω την φωτογραφία. Τα δικά μας μέσα, οι δικές μας πρακτικές είναι ανθρώπινες και απελευθερωτικές. Και αυτή η εικόνα, βγαλμένη από το μαύρο παρελθόν και τις πρακτικές του αντιπάλου, μας προκαλεί ανατριχίλα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις