Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Σάμος: Στο νησί ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Σάμος: Στο νησί ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Σάμος: Αναμένεται να έχει συναντήσεις με φορείς του νησιού και κατοίκους.

Μητσοτάκης Σάμος: Στη Σάμο μεταβαίνει αμέσως μετά το διάγγελμα για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο νησί, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ. Αναμένεται να έχει συναντήσεις με φορείς του νησιού και κατοίκους. Σημειώνεται ότι η Πολιτική Προστασία μαζί με το υπουργείο Υποδομών έχουν στήσει σκηνές στις οποίες διανυκτέρευσαν δεκάδες κάτοικοι. Από το πρωί γίνεται μία πιο λεπτομερής εκτίμηση των καταστροφών που άφησε πίσω του ο σεισμός, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 5 τα ξημερώματα καταγράφηκαν σχεδόν 60 μετασεισμοί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, με τρεις από αυτούς να είναι της τάξεως των 4,1 και 4,2 Ρίχτερ (2), ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι υπόλοιπο είναι άνω των 3 Ρίχτερ.

Το νησί θρηνεί για τον θάνατο δύο παιδιών τα οποία βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο με αποτέλεσμα να κοπεί απότομα το νήμα της ζωής τους. Κατά την επιστροφή τους από το σχολείο στο Βαθύ, οι δύο μαθητές καταπλακώθηκαν από τοιχίο. Επρόκειτο για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 17 και 15 ετών αντίστοιχα.

Η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό εννέα ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός 14χρονου αγοριού που μεταφέρθηκε με C-130 στην Αθήνα για να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Το παιδί υπέστη κατάγματα, μετά από πτώση μάνδρας, κατά τη διάρκεια μετασεισμού, ενώ περπατούσε σε στενό δρόμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έσπευσε στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Στο νησί μετέβη από χθες κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, ενώ με ειδικές πτήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πέταξαν στη Σάμο στελέχη του ΕΚΑΒ και πολιτικοί μηχανικοί από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.

Μητσοτάκης: “Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές”

Χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στο twitter για τον θάνατο των δυο παιδιών από τον σεισμό στη Σάμο.

“Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια”, έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις