Πρύτανης ΑΣΟΕΕ επίθεση: Οι δράστες θα επικηρυχθούν, λέει ο Χρυσοχοΐδης

ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ επίθεση: Οι δράστες θα επικηρυχθούν, λέει ο Χρυσοχοΐδης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ επίθεση: Την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προκάλεσε η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από σελίδα του ατιεξουσιαστικού χώρου.

31.10.2020 | 07:59

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ επίθεση: Σάλος έχει προκληθεί από την ενέργεια των δραστών της βιαιοπραγίας κατά του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ το πρωί της Πέμπτης, να ανεβάσουν σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου και φωτογραφία στην οποία φαίνεται την ώρα της επίθεσης του τρόμου ότι του έχουν κρεμάσει στο λαιμό ταμπέλα στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της επαίσχυντης, κατά γενική ομολογία, φωτογραφίας, αλλά και εξ αιτίας της οργής που έχει προκαλέσει η επίθεση κατά του πρύτανη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με γραπτή του δήλωση κάνει γνωστό ότι οι δράστες θα επικηρυχθούν!

Η δήλωση του κ. Χρυσοχοϊδη

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά, που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.

Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες. Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν, καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν. Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή, ο φασισμός δεν θα περάσει». Η καταδρομική επίθεση των δέκα κουκουλοφόρων, στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν οι δέκα του αναρχικού χώρου, όπως παρουσιάστηκαν, όρμησαν με κουκούλες στα κεφάλια και γάντια στα χέρια.

Έπιασαν τον πανεπιστημιακό  από τον λαιμό,  βιαιοπραγώντας και  εκτοξεύοντας απειλές εναντίον του. Στη συνέχεια έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους , από κομπιούτερ έως αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας για το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Οι καταδρομείς στα συνθήματά τους έγραψαν με κόκκινη μπογιά «αλληλεγγύη στις καταλήψεις», καθώς και το σήμα της αναρχίας. Στη συνέχεια πέρασαν την ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη και ένας από τους κουκουλοφόρους τον φωτογράφισε. Στελέχη του ιδρύματος,  έκαναν λόγο για μία από τις βιαιότερες επιθέσεις των τελευταίων ετών σε πανεπιστημιακό χώρο.

Η ανακοίνωση της ΑΣΟΕΕ

«Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30, ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν. Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Η ανάρτηση

Στις 6 και 43 το απόγευμα της Παρασκευής, οι κουκουλοφόροι που πήραν μέρος στη βίαιη επίθεση κατά του πρύτανη με κείμενο- «προκήρυξη», που ανέβασαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και το  οποίο συνόδευσαν με τη φωτογραφία του Πρύτανη με κρεμασμένη την ταμπέλα, μεταξύ άλλων έγραψαν: «Το πρωί της Πέμπτης 29/10 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση/εκκένωση του γραφείου του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία δράση στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων.Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ.

Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων» Και πιο κάτω, αφήνουν να εννοηθεί ότι θα συνεχίσουν ανάλογες επιθέσεις, στο πλαίσιο της «προσωπικής στοχοποίησης ανθρώπων».

Γράφουν χαρακτηριστικά:

«Η επιλογή της προσωπικής στοχοποίησης ανθρώπων που από τον θεσμικό τους ρόλο-αξίωμα διεκπεραιώνουν τα σχέδια της εκάστοτε κρατικής πολιτικής και των κατασταλτικών σχεδιασμών που περιλαμβάνουν, αποτελεί κομμάτι μιας μαχητικής στρατηγικής». Και καταλήγουν με την ειρωνική φράση σε υστερόγραφο: «ΥΓ. Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό   τρόπο».

Exit mobile version