Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύθηρα κορονοϊός: Ένα θετικό κρούσμα στα τεστ του ΕΟΔΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Κύθηρα κορονοϊός: Ένα θετικό κρούσμα στα τεστ του ΕΟΔΥ

Κύθηρα κορονοϊός: Πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα, 46 ετών

Κύθηρα κορονοϊός:  Ο ΕΟΔΥ έκανε στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες σε κεντρικά σημεία των Κυθήρων, στη Χώρα και τον Ποταμό. Πραγματοποιήθηκαν 492 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα (0,2%). Πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα, 46 ετών. Ακόμη κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν, στις 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ κορονοϊού σε πολίτες σε κεντρικά σημεία της Πάτρας (πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Β. Γεωργίου Α’ και πλατεία Παναχαϊκής). Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν 472 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα (0,2%). Πρόκειται για άνδρα ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 19 ετών.

Επίσης, άλλοι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ Ιωαννίνων) πραγματοποίησαν, στις 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στο Δημαρχείο της Κόνιτσας. Πραγματοποιήθηκαν 147 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα (0,68%). Πρόκειται για άνδρα ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 39 ετών. Στο μεταξύ συνεχίζονται τα τεστ του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊός σε γειτονιές της Αθήνας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι. Πραγματοποιήθηκαν 704 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθηκαν τέσσερα θετικά δείγματα (0,56%). Πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα (3 Έλληνες, 1 αλλοδαπός), με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Συναγερμός στα Χανιά

Κλειστός για τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει ο παιδικός σταθμός στην Γραμβούσα Κισσάμου καθώς -όπως ανακοίνωσε ο Δήμος-μετά από σχετικό έλεγχο, επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς τρία θετικά κρούσματα με κορονοϊό στον σταθμό . Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, «ήδη από τις αρχές της εβδομάδας μετά από ενημέρωση για εκδήλωση ελαφριάς ασθένειας μέλους τού προσωπικού, είχε ληφθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας του σταθμού, ο οποίος μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας, για την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών τους και όλων των δημοτών μας, καθώς και την αποφυγή επιπλέον διασποράς του ιού». Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, ενώ από πλευράς του Δήμου θα πραγματοποιηθούν, όπου κρίνεται απαραίτητο, απολυμάνσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και δημόσιους χώρους.


Ο ΕΟΔΥ προσφέρθηκε να κάνει μαζικά τεστ στην Αράχωβα, αλλά ο δήμαρχος αρνήθηκε

Ο δήμαρχος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τη διεξαγωγή μαζικών τεστ κορονοϊού στους κατοίκους της πόλης. Ενώ η πανδημία του κορονοϊού «χτυπά» την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, με τα κρούσματα την τελευταία ημέρα να ανέρχονται σε 1.690, ο ΕΟΔΥ -στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει όσα περισσότερα τεστ για τον ιό είναι εφικτό- επικοινωνεί με πολλούς δήμους της επαρχίας για να τους παράσχει τη δυνατότητα των τεστ στους κατοίκους τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προσκάλεσε τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας για τη διεξαγωγή μαζικών τεστ κορονοϊού στους κατοίκους της πόλης, όμως χωρίς αντίκρισμα. Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθάς φέρεται να αρνήθηκε να γίνουν έλεγχοι για τον ιό στην πόλη του, προφανώς υπό τον φόβο του πλήγματος στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία από την ανακοίνωση πιθανών δεκάδων μολύνσεων. Ο δήμαρχος ωστόσο, δήλωσε ότι δεν αρνήθηκε τα τεστ από τον ΕΟΔΥ στην Αράχωβα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις