Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαγόρευση κυκλοφορίας Ελλάδα: Τι ισχύει, τι είπε ο Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας Ελλάδα: Τι ισχύει, τι είπε ο Μητσοτάκης

Απαγόρευση κυκλοφορίας Ελλάδα: Λουκέτο στη εστίαση, στα γυμναστήρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους βάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας Ελλάδα: Οπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει πλέον από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί για όλη την χώρα. Και αυτό διότι εντάχθηκαν σε αυτό το μέτρο και οι περιοχές που είναι πλέον στην κατηγορία επιτήρησης (πρώην «κίτρινες» και «πράσινες» περιοχές) και πλέον από 12:30 που ισχύει η απαγόρευση μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, από την επομένη το μέτρο ισχύει μισή ώρα νωρίτερα.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού για όλη την χώρα.

O χάρτης για τον κορωνοϊό μετά τις χθεσινές αλλαγές:

Παραμένουν ανοικτά σχολεία, κομμωτήρια, λιανεμπόριο, ξενοδοχεία και βιομηχανίες

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, »διατηρείται σε ολόκληρη την επικράτεια η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται. Πρόκειται για μία αναγκαία προσαρμογή της άμυνάς μας, καθώς η επίθεση του ιού εκδηλώνεται κατά κύματα. Και εμείς οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε εγκαίρως. Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Ελεύθερη η μετακίνηση των πολιτών χωρίς SMS – Καμία απαγόρευση σε μετακινήσεις μεταξύ νομών

Σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις