Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερντογάν – Μητσοτάκης: Το θερμό ευχαριστώ του “σουλτάνου”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν – Μητσοτάκης: Το θερμό ευχαριστώ του “σουλτάνου”

Ερντογάν - Μητσοτάκης:"Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι πολίτες μας πρέπει να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο" το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τον σεισμό.

Ερντογάν – Μητσοτάκης: Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επικοινωνία που είχε νωρίτερα μαζί του, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τους νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Ερντογάν έγινε με πρωτοβουλία του Ελληνα πρωθυπουργού και ο Tούρκος πρόεδρος εξέφρασε με τη σειρά του τα συλλυπητήριά του στον ελληνικό λαό και τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα.

“Σας ευχαριστώ, κύριε Πρωθυπουργέ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην Ελλάδα εκ μέρους και το τουρκικού λαού. Η Τουρκία, επίσης, είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της. Το ότι οι δύο γείτονες χώρες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πιο πολύτιμο από πολλά πράγματα στη ζωή”.

Σεισμός: Επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου για αποστολή βοήθειας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη σεισμική δόνηση μεταξύ Σάμου και Σμύρνης. Από πλευράς της, η ελληνική κυβέρνηση σημείωσε ότι είναι έτοιμη για την αποστολή μονάδας της ΕΜΑΚ για απεγκλωβισμό εγκλωβισμένων.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στρατιωτικών, ενώ το ΓΕΕΘΑ έχει δώσει διαταγή να είναι σε επιφυλακή όλες οι μονάδες σε Σάμο, Ικαρία και Χίο.

Όλα τα μηχανήματα του Μηχανικού του Ε.Σ. είναι σε ετοιμότητα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται ένα αρματαγωγό στη Σαλαμίνα, ένα αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και δύο ελικόπτερα Chinook στα Μέγαρα.

Δείτε ακόμη
Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ερντογάν μετά τα 6,7 Ρίχτερ
Τηλεφώνημα Σουρανή – Καλίν για τον σεισμό
“Γιατί δεν το γράφεις στα τούρκικα;” – Χαμός με το tweet Βαρουφάκη για τον σεισμό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις