alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Σρόιτερ – Πετράκος: “Μαχαίρι” στο Tik Talk, αντιδρούν οι πρωταγωνιστές
LIFESTYLE

Σρόιτερ – Πετράκος: “Μαχαίρι” στο Tik Talk, αντιδρούν οι πρωταγωνιστές

Σρόιτερ - Πετράκος: "Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους": Ο Αντώνης Σρόιτερ για το κόψιμο της εκπομπής με τον Πετράκο και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Σρόιτερ – Πετράκος: Αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το γεγονός ότι η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ “Tik Talk”, δεν προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Το θέμα της εκπομπής ήταν “κορονοϊός και θεωρίες συνωμοσίας”, με καλεσμένους τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νικόλαο Σύψα, τον μουσικό Γρηγόρη Πετράκο καθώς και τον παιδίατρο – λοιμωξιολόγο Ιωάννη Καβαλιώτη.

Ωστόσο, η εκπομπή δεν προβλήθηκε ποτέ και αντικαταστάθηκε από την ξένη ταινία “Ένοχο μυστικό” χωρίς να έχει υπάρξει πριν κάποια ανακοίνωση από τον σταθμό.

“Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους”

Πριν από λίγη ώρα, ο Αντώνης Σρόιτερ μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη.

“Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους”… “Η εκπομπή που δεν προβλήθηκε έδινε για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε κορυφαίος λοιμωξιολόγους και άλλους κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, να αποδομήσουν έναν προς έναν, με στοιχεία, έρευνες και αριθμούς όλους τους ισχυρισμούς των συνωμοσιολόγων και αρνητών. Ισχυρισμοί που διαδίδονται μήνες τώρα χωρίς κανέναν αντίλογο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ακριβώς επειδή δεν αποδομούνται, φουντώνουν και βρίσκουν υποστηρικτές.

Είμαι της άποψης ότι μπροστά σε μια επικίνδυνη άποψη ή θεωρία, στέκεσαι απέναντι την κοιτάς στα μάτια και τη συντρίβεις με στοιχεία και ντοκουμέντα. Δεν προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει γιατί θα τη βρεις μπροστά σου. Κρίθηκε παρ’ όλα αυτά ότι η συγκυρία ήταν ακατάλληλη” ήταν το μήνυμα του Σρόιτερ:

Η αντίδραση του Γρηγόρη Πετράκου

Μετά το κόψιμο της εκπομπής, ο Γρηγόρης Πετράκος μέσω των social media.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός μουσικός δημοσίευσε το trailer του σταθμού και έγραψε:

“Τελικά μάλλον ο Σύψας όσο μοντάζ κι αν κάνανε δεν μπόρεσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και η εκπομπή κόπηκε… Ένα πράγμα δεν μπορείς να νικήσεις. Την Αλήθεια”.

Σε νέα ανάρτησή του ο μουσικός έγραψε:

Η σημαντική συνέντευξη που κόπηκε χθες από τον Alpha δεν ήταν η δική μου. Ήταν του κυρίου Καβαλιώτη, Παιδίατρου – Λοιμωξιολόγου, Διευθυντή Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) Θεσσαλονίκης!

Τον κορυφαίο αυτόν Ελληνα γιατρό τον έφεραν με αεροπλάνο από Θεσσαλονίκη για την εκπομπή. Αυτά που είπε στη συνέντευξη ήταν φωτιά κατά των μέτρων και της βιοτρομοκρατίας που ζούμε (δικά του λόγια).

Στο τρέιλερ τον αποκάλεσαν “αρνητή γιατρό”…ποιον; τον Καβαλιώτη!

Ψάξτε το βιογραφικό του…

Ο άνθρωπος είναι καταξιωμένος και σπουδαίος επιστήμονας. Κουβέντα γι αυτόν…

Και λένε ότι κόπηκε η δική μου συνέντευξη…

Με βρίζουν γιατί μίλησα ενώ δεν είμαι γιατρός, και κόβουν τη συνέντευξη ΚΟΡΥΦΑΊΟΥ λοιμοξιολόγου…

Εγώ ότι βρήκα τόσους μήνες, το μοιράστηκα με ολους στο βίντεο της 28ης.

Οι δημοσιεύσεις μου για το θέμα σταματάνε εδώ! Γι αυτό άλλωστε έφτιαξα το βίντεο. Γιατί κουράστηκα καθημερινά να αντιπαρατιθεμαι. Τα στοιχεία που βρήκα είναι εκεί για όποιον θέλει να τα ερευνήσει.

Δεν είχα σκοπό να πείσω κανέναν γι αυτά που λέω πάρα μόνο να παρακινήσω τον καθένα μας να ενεργοποιήσει την προσωπική του διάκριση.

Αυτός είναι ο πόλεμος της δικής μας γενιάς. Κάντε πόλεμο με τον εχθρό, όχι μεταξύ σας.

Toν έκοψαν και από το MEGA

Άκυρο και από το MEGA στον Γρηγόρη Πετράκο που ήταν σήμερα να συμμετέχει σε εκπομπή με live συνέντευξη.