Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βραζιλία κορονοϊός – Μπολσονάρου: Απορρίπτει τα νέα λοκντάουν ο πρόεδρος της χώρας
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία κορονοϊός – Μπολσονάρου: Απορρίπτει τα νέα λοκντάουν ο πρόεδρος της χώρας

Βραζιλία κορονοϊός - Μπολσονάρου: Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας χαρακτήρισε χθες Πέμπτη «τρελό» το ότι πολλές κυβερνήσεις επιβάλλουν εκ νέου λοκντάουν για να αναχαιτίσουν το δεύτερο κύμα

Βραζιλία κορονοϊός – Μπολσονάρου: Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μεσίας Μπολσονάρου, που απορρίπτει εξ αρχής την επιβολή περιοριστικών μέτρων όπως η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και η σύσταση στους πολίτες να μείνουν σπίτι για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, χαρακτήρισε χθες Πέμπτη «τρελό» το ότι πολλές κυβερνήσεις επιβάλλουν εκ νέου λοκντάουν για να αναχαιτίσουν το δεύτερο κύμα. Τα περισσότερα κράτη της Δύσης και κάποια στη Λατινική Αμερική έχουν καταγράψει τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Πολλές κυβερνήσεις, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση των ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν πιο αυστηρά μέτρα για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ ο κορονοϊός συνεχίζει την επέλασή του στη Βαραζιλία. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 26.106 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν άλλοι 513 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 158.969 νεκρούς επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Ξεπέρασαν τους 90.000 οι θάνατοι στο Μεξικό

Και στο Μεξικό ανεβαίνει η λίστα με τα θύματα του κορονοϊού. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.948 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ενώ το ίδιο διάστημα διαπιστώθηκαν άλλοι 464 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 90.773 νεκρούς επί συνόλου 912.811 μολύνσεων.

Ωστόσο, Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του COVID-19 στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος, ως ακόμη και κατά 50.000, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις