Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός τώρα Ικαρία: Νέα δόνηση – Μήνυμα από το 112
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα Ικαρία: Νέα δόνηση – Μήνυμα από το 112

Σεισμός τώρα Ικαρία: Ο σεισμός σημειώθηκε μόλις λίγα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο

Σεισμός τώρα Ικαρία: Σεισμική δόνηση 4.6 Ρίχτερ Νοτιοανατολικά της Ικαρίας σημειώθηκε στις 12:04. Ο σεισμός σημειώθηκε μόλις λίγα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο. Στο μεταξύ έκκληση στους κατοίκους των νησιών του βορειοαναταλικού Αιγαίου απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με δύο μηνύματα μέσω 112 που έστειλε πριν από λίγο να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας. Το πρώτο μήνυμα απευθύνεται στους κατοίκους όλων τω νησιών που ορίζονται από το τρίγωνο Ικαρία- Κω – Χίο, με τη σύσταση να απομακρυνθούν από τις ακτές για να μην κινδυνέψουν σε περίπτωση τσουνάμι αλλά και από τα κτίρια για τον κίδυνο μεγάλων μετασεισμών. Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά στους κατοίκους της Σάμου τους οποίους επίσης καλεί να απομακρυνθούν από τα κτήρια και να μεταβούν σε ασφαλή σημεία εξωτερικά.

Σάμος: Ισχυρότατος σεισμός μεγάλης διάρκειας αισθητός στην Αθήνα

Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έγινε ιδιαίτερα αισθητός από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα καθώς και στην Τουρκία. O σεισμός σημειώθηκε στις 13:51 και είχε τουλάχιστον 10 δεύτερα διάρκεια.  Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι 19 χλμ. βόρεια της Σάμου. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.

«Πρωτοφανές για το νησί σίγουρα γίνανε καταστροφές, θεωρώ ότι μπορεί να έχουν κατεδαφιστεί και κάποια οικήματα… Υπάρχουν μετασεισμοί όλη την ώρα. Πρέπει να ήταν πάνω από 11 με 12 χιλιόμετρα η διάρκεια» δήλωσε ο Γιάννης Βούρος, κάτοικος του νησιού. «Σε δευτερόλεπτα βλέπαμε βιβλία από τις βιβλιοθήκες να φεύγουνε, καθρέφτες να σπάνε, παράθυρα να σπάνε γυαλικά να σπάνε μια κατάσταση φοβερή… Έβλεπα μια πόλη να πάλλεται, έβλεπα καπνούς».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις